» Отдых » Новости туризма

Посол Туреччини звинувачує Київ у затягуванні процесу скасування віз

    всего 84291 отеля

Посол Туреччини звинувачує Київ у затягуванні процесу скасування віз

Посол Туреччини в Україні Ахмет Бюлент Меріч заявив, що процес запровадження безвізового режиму між двома країнами гальмують чиновники в "деяких українських державних органах".

"Переговори з цього приводу (про скасування віз - ред. ) Відбулися в середині квітня, зараз триває робота над текстом угоди, запропонованої турецькою стороною. Але я все ж не можу прогнозувати, коли закінчаться переговори", - розповів посол в інтерв'ю журналу Weekly. ua.

Турецький дипломат підкреслив, що Туреччина давно заявила про готовність скасувати візи для українських громадян. "Однак у деяких українських державних органах є противники цього рішення", - заявив він.

Він пояснює стурбованість України тим, що занадто багато турецьких громадян буде приїжджати в країну. "Деякі українські установи стурбовані тим, що у разі встановлення безвізового режиму з Туреччиною Україна не отримає таких же умов з ЄС", - додав дипломат.

При цьому посол заяівл, що Туреччина повністю підтримує бажання України стати членом ЄС, і якщо це станеться, двосторонні дипломатичні відносини не постраждають у будь-якому випадку.

Як повідомлялося, в квітні в МЗС України відбувся перший раунд українсько-турецьких переговорів на рівні керівників консульських служб двох країн про взаємне запровадження безвізових поїздок громадян України та Турецької Республіки.

Цікаво, а куди тратются 100 у. о. від турецьких громадян отримані за візи.
12 мая 2011, 18:12


Тэги: бесплатные визы в Турцию





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт