» Отдых » Новости туризма

У Мексиці знайдено унікальний пам'ятник часів майя

    всего 84291 отеля

У Мексиці знайдено унікальний пам'ятник часів майя

На південному сході мексиканського штату Кампече (Campeche), в археологічній зоні Ель-Пальмар (El Palmar), археологи виявили невідоме раніше споруда, що належить до цивілізації майя. Це - сходи з основою 10 на 10 метрів, яку колись, по всій видимості, вінчав купол.

Сходи формує шість щаблів, викладених з кам'яних блоків з ієрогліфами, що відносяться до класичного періоду майя (250-900 рр.. Н. е. ). Перші чотири щаблі знаходяться в доброму стані, в той час як дві верхні з часом отримали деякі руйнування, повідомляє BuenoLatina. ru.

Розкопки проводили дослідники з Національного інституту антропології та історії (INAH) і Національного автономного університету Мексики (UNAM). У найближчому майбутньому фахівці, за підтримки місцевої влади, планують приступити до реставрації стародавнього пам'ятника.

Штат Кампече розташований на заході півострова Юкатан. Найбільш ранні свідоцтва заселення території сучасного Кампече відносяться до 550 році до н. е.. , коли відбувалася міграція народу майя в пошуках місць для нових поселень. До наших днів тут збереглося багато пам'яток цієї стародавньої цивілізації, а також чудові зразки колоніальної забудови. Крім екскурсійного, в Кампече все більшу популярність отримують екологічний і пляжний види туризму.
07 мая 2011, 07:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт