» Отдых » Новости туризма

Комітет Європарламенту підтримав рекомендацію щодо прийняття Болгарії та Румунії до Шенгенської зони

    всего 84291 отеля

Комітет Європарламенту підтримав рекомендацію щодо прийняття Болгарії та Румунії до Шенгенської зони

Комітет з громадянським свободам Європарламенту переважною більшістю голосів підтримав рекомендацію щодо прийняття Болгарії та Румунії до Шенгенської зони.

Остаточно питання про входження країн до Шенгенського простору буде вирішено в червні, а відкриття кордонів, можливо, відбудеться до кінця 2011 року.

Перед голосуванням Комітет з громадянським свободам заслухав доповідь португальського депутата Європарламенту Карлуша Коелью, який заявив, що Болгарія і Румунія повністю відповідають технічним критеріям приєднання до Шенгенської зони.

"Чи готові ці дві країни увійти до Шенгенського простору? Моя відповідь - однозначно так... За деякими позиціями вони навіть краще підготовлені, ніж інші члени Шенгенського простору", - цитує Інтерфакс слова Коелью.

В даний час учасниками зони вільного переміщення є 25 держав.

У грудні минулого року з пропозицією відстрочити запланований вступ Румунії та Болгарії до Шенгенської зони в 2011 році до ЄС звернулися міністри внутрішніх справ Німеччини і Франції. Причину свого прохання вони пояснили недоліками в юридичній системі Румунії та Болгарії, а також недостатнім прогресом у сфері боротьби з корупцією в цих країнах.

Румунія і Болгарія вступили в ЄС в 2007 році, це країни, які, в числі кількох інших, входять в ЄС, але не в зону Шенгенської угоди. В'їзд з румунською візою на територію Шенгенської зони заборонений.
03 мая 2011, 04:03





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт