» Отдых » Новости туризма

Нідерланди готуються до свого головного свята

    всего 84291 отеля

Нідерланди готуються до свого головного свята

щорічно 30 квітня Нідерланди відзначають національне свято - День королеви. На честь цієї події всі міста країни прикрашені прапорами, а самі голландці одягаються у помаранчеве.

Необхідна атрибутика продається прямо на вулицях, тому і туристи можуть прикрасити себе помаранчевими шарфами або коронами і веселитися разом з місцевими жителями.

Свято починається напередодні ввечері з "королівської ночі". Найкраще в цей час опинитися в Гаазі, де знаходиться палац королеви. Там до світанку проходить великий музичний фестиваль. Весь центр міста заставлений пересувними атракціонами, ігровими автоматами, каруселями і естрадами. Головною відмінною рисою "королівської ночі" є достаток гучної веселої музики.

В Амстердамі люди танцюють і музицирують прямо на вулицях, а на каналах не проштовхнутися від човнів - багато відзначають День королеви на воді. Ще одне традиційне розвага свята - ярмарку. Люди продають старі речі, і вся країна стає схожа на великий блошиний ринок, на розвалах якого трапляються справжні скарби. Сама королева в цей день зазвичай відвідує кілька міст, щоб привітати своїх підданих.

День королеви Беатрікс відзначається 30 квітня, хоча насправді вона народилася 31 січня. Справа в тому, що 30 квітня традиційно святкувався день народження колишньої королеви країни Юліани. У 1980 році вона зреклася престолу на користь доньки, і Беатрікс продовжила національну традицію королівського свята в останній день квітня.
06 апреля 2011, 14:45





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт