» Отдых » Новости туризма

У Туві з'явилося безліч готелів-юрт

    всего 84291 отеля

У Туві з'явилося безліч готелів-юрт

Минулий рік був оголошений в Туві Роком туризму. У його рамках тут з'явилося безліч нових об'єктів розміщення, вдало поєднують національний колорит з високими сучасними стандартами.

Одним з найбільш важливих проектів став етнокультурний туристичний комплекс "Алдин-Булак", розташований у містечку Баликтиг-Хараар в 45 кілометрах від Кизила.

Його будівництво почалося в червні минулого року, на роботи з республіканського бюджету виділено більше 30 мільйонів рублів, повідомляє Rata-News. В основу проекту покладено два основних принципи: екологічна чистота і національний колорит.

До складу "Алдин-Булак" входять юрта-ресторан, чотири "президентських" юрт, сім юрт економкласу, п'ять чумів з кострищем, спортивний майданчик, оглядові альтанки, лазні-сауни, лавки для продажу сувенірної продукції, адміністративні будівлі і місця для стоянки автомобілів.

В оформленні юрт використані елементи скіфської культури і традиційного побуту тувинців. У майбутньому тут також буде відкрита школа з навчання горлового співу.

Крім того, в рамках Року туризму уряд республіки провело конкурс туристичних проектів, що претендують на отримання держпідтримки. Переможцем визнана лісозаготівельна фірма "ТТ" з проектом бази відпочинку "Весела" в Пій-Хемском районі. Фірма орендувала 5 гектарів землі у верхів'ях річки Сесерліг, побудувавши тут три гостьових будинку з лазнею і альтанкою. У 2010 році база вже почала приймати відпочиваючих.

Підтримку також отримав підприємець з Бай-Тайгінского району Саян Маадир, який відкрив свою етнографічну турбазу в липні 2010 року. Уряд республіки підтримує ще п'ять аналогічних туристичних проектів. Нові центри відпочинку Туви прийняли в 2010 році 9,5 тисячі гостей, а в цілому за цей період республіку відвідали 33 000 туристів.

Крім того, влада Туви вирішили надати озеру Дус-Холь статус лікувально-оздоровчої місцевості регіонального значення. Озеро розташоване в 45 кілометрах на південний схід від Кизила і є гідрогеологічним пам'ятником природи. Його довжина становить 1,4 кілометра, ширина - 0,5 кілометра, найбільша глибина - 3,4 метра. Концентрації солі у воді - 280 грам на літр (в Мертвому морі - 350).
19 марта 2011, 07:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт