» Отдых » Новости туризма

В Англії до сторіччя Міжнародного жіночого дня пошиють прапор з трусиків

    всего 84291 отеля

В Англії до сторіччя Міжнародного жіночого дня пошиють прапор з трусиків

В Англії до сторіччя Міжнародного жіночого дня пошиють прапор з більш ніж 150 пар трусиків, надісланих жінками з усього світу.

Як повідомляє ВВС, цей атрибут жіночої білизни буде використаний для прославлення жінок самих різних форм і габаритів під час карнавалу феміністок, який пройде в Англії. Прапором карнавалу стане унікальна робота художниці і модельєра з англійського міста Дарем

Організатором свята, який проводиться з нагоди 100-річчя Міжнародного жіночого дня, є Центр по вивченню ролі жінок при Йоркському університеті. На карнавал в Йорку, який триватиме три дні і закінчиться в суботу, зберуться делегати з багатьох країн світу, щоб "відсвяткувати творче різноманіття жінок і привернути увагу до фемінізму.

За словами Трістон, вона вирішила використати у своїй роботі нижню білизну і закликала жінок показати трусики, щоб в художній формі відобразити все різноманіття представниць слабкої статі.

"Нижня білизна дуже красномовно може повідати про жінку, ким би вона не була", - вважає художниця. На її заклик відгукнулися жінки з багатьох країн світу, навіть таких віддалених, як Австралія та Сполучені Штати.

"Мені хотілося на прикладі карнавального прапора показати, як багато може розповісти нижню білизну про жінок, незалежно від їхнього статусу і зовнішнього вигляду, в цій роботі ми виставляємо на загальний огляд - з усією гордістю і чесністю - предмет туалету, який зазвичай залишається невидимим і вважається табуйованим ", - сказала Трістон.

У 1910 році в Копенгагені на II Міжнародній конференції жінок-соціалісток за пропозицією Клари Цеткін про встановлення Дня боротьби за права жінок була ухвалена резолюція про те, щоб щорічно проводити жіночий день.

Датою Міжнародного жіночого дня за пропозицією члена ЦК соціал-демократичної партії Олени Грінберг було затверджено 19 березня. І перший Міжнародний жіночий день відзначався в 1911 році в Німеччині, Австрії, Данії і Швейцарії саме 19 березня. У 1912-му він проходив у тих же країнах, але 12 травня. У 1913-му через організаційні труднощі вийшов повний різнобій: у Німеччині відзначали 12 березня, в Австрії, Чехії, Угорщини, Швейцарії, Голландії - 9 березня, у Франції та Росії - 2 березня. І тільки в 1914 році вперше повсюдно Міжнародний жіночий день провели 8 березня, тому що він збігся з неділею, тобто, з неробочим днем. Свято так і закріпився на цій даті.
04 марта 2011, 13:52





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт