» Отдых » Новости туризма

Екс-міністр МВС Лівії прогнозує загибель Каддафі протягом декількох днів

    всего 84291 отеля

Екс-міністр МВС Лівії прогнозує загибель Каддафі протягом декількох днів

Колишній міністр внутрішніх справ Лівії Абдель Фатах Юніс аль-Обейді заявив, що Муамар Каддафі зможе втриматися при владі лише кілька найближчих днів

"Ситуація в країні погіршується, вона наближається до колапсу. Полковник Каддафі зможе втриматися при владі лише протягом найближчих декількох днів", - заявив екс-глава МВС Лівії в інтерв'ю BBC, слова якого цитують ЗМІ Мексики.

На думку аль-Обейді, який знайомий особисто з лівійським лідером протягом 47 років, Каддафі ніколи добровільно не відмовиться від влади.

"Каддафі покінчить життя самогубством або буде убитий при спробі чинити опір противникам режиму", - сказав екс-глава МВС Лівії.

Колишній соратник лівійського лідера, який в минулий вівторок прилучився до антиурядових силам і зараз перебуває в Бенгазі, охарактеризував Каддафі як людину не цілком здорового, який в нападі люті може прийняти "дуже небезпечні рішення".

Тим часом син лівійського лідера Саїф аль-Іслам у суботу, 26 лютого, заявив, що влада і представникам протестуючої опозиції не вдалося домовитися і не виключив варіант громадянської війни.

За словами аль-Ісламу, у лівійського народу в сформованій ситуації немає майбутнього, східна Лівія не може відокремитися і діються заворушення відкривають різні варіанти, включаючи сценарій громадянської війни.

З 15 лютого в Лівії проходять масові акції протесту, учасники яких домагаються відставки Муамара Каддафі, 42 роки править країною. Влада країни жорстко придушує народні виступи. За час протистояння в країні загинули, за різними оцінками, від 600 до 2 тисяч осіб, близько 4 тисяч отримали поранення.

Лівійському керівництву загрожує міжнародна ізоляція по мірі того, як Рада Безпеки ООН продовжує обговорення в принципі узгодженого проекту резолюції про введення проти цієї країни санкцій для припинення розправ над опозицією. У штаб-квартирі ООН вранці почалися закриті консультації 15 країн-членів СБ, за результатами яких очікується прийняття санкційної рішення.
26 февраля 2011, 20:57





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт