» Отдых » Новости туризма

У Єгипті знову вирішено відкрити пляжі

    всего 84291 отеля

У Єгипті знову вирішено відкрити пляжі

Губернатор Південного Синая Мухаммед Шоша розпорядився знову відкрити всі пляжі Шарм-ель-Шейха. Нагадаємо, чергове рішення про закриття пляжів прозвучало в перший тиждень нового року, при цьому, крім турботи про безпеку туристів, інших пояснень з боку єгипетської адміністрації не надійшло.

За даними представників компанії TEZ Tour, яких цитує Інтерфакс, 11 січня в Єгипті відбувся круглий стіл, присвячений питанню безпеки на морі в районі курорту Шарм-ель-Шейх. На круглому столі були присутні представники влади, власники великих готелів, підприємці, представники туроператорів і дипломатичних місій.

Учасники, грунтуючись на висновках американських, австралійських і єгипетських незалежних наукових груп, прийшли до загальної думки, що Червоне море можна "відкривати".

Тепер купання і сноркелінг дозволені скрізь. Зі свого боку готелі повинні забезпечити наявність оглядових вишок і постійний контроль за морем і купаються. Знову доступні туристам та водні екскурсії.

Дозволено також дайвінг з судів у всіх районах та на більшій частині пляжів з берега. Введені тимчасові обмеження на дайвінг лише на невеликому відрізку пляжів до закінчення дослідження на спеціальному судні.

До числа категоричних заборон віднесена риболовля, а також годування риб. Порушники із числа туристів заплатять штраф від $ 15, а юридичні особи (готелі, водні центри, суду) - від $ 15 тисяч до $ 50 тисяч, при цьому можуть бути відкликані ліцензії.

Крім того, готелям ставиться в обов'язок у письмовій формі на мові туриста інформувати про заборони і можливі наслідки. І одне з найважливіших рішень керівництва країни - це зберегти введений місяць тому військовий конвой для всіх суден, що проходять в затоку Акаба і Суецький канал і мають на борту тварин, хімікати та інші небезпечні речовини.

Як показало розслідування, в кінці минулого року на свято Курбан-Байрам вантажні судна везли з Індії та Австралії живих баранів, викидаючи тварин за борт при найменшій підозрі на хворобу, пише Rata-News. Саме вони залучили з Індійського океану в Червоне море білих океанських акул, які нападали на туристів. Раніше ж це свято випадав на зиму, коли вода в морі стає занадто холодною для акул.

З моменту трагічних нападів акул на туристів в Шарм-ель-Шейху (перша подія трапилося 30 листопада 2010 року) пляжі курорту то закривалися, то відкривалися знову. Тим не менше в цілому на турпотоке з Росії до Єгипту це не позначилося - наші мандрівники або перебронювати тури на Хургаду, або приїжджали в Шарм-ель-Шейх заради клімату, купаючись в басейнах і доповнюючи відпочинок екскурсіями і spa-процедурами.
13 января 2011, 11:07





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт