» Отдых » Новости туризма

Цунамі загрожує затопити Австралію

    всего 84291 отеля

Цунамі загрожує затопити Австралію

В третьому за розмірами місті Австралії Брісбені через найсильніший за останні 50 років повені оголошена евакуація населення. Під загрозою затоплення знаходяться близько 6,5 тис. будинків. Всього в Брісбені живуть 2 млн чоловік.

За даними влади, це найгірше повінь у Брісбені з 1893 року. За прогнозами фахівців, приплив досягне піку в четвер, коли вода може перевищити рекордну позначку в 5,45 метрів.

Причиною повені став так званий континентальний цунамі, коли моментально піднімається в річках вода створює хвилю, змиває все на своєму шляху. За останню добу в штаті Квінсленд, який опинився в епіцентрі повені, загинули 9 осіб, ще близько 70 пропали без вісті, повідомляє ВВС. На заклик про допомогу постраждалим від повені в Квінсленді було зібрано на даний час більше $ 32 млн.

Напередодні удар стихії припав на місто Тувумба з населенням близько 90 тис. чоловік, а також прилеглі населені пункти. Потоки води, рівень якої досяг 8-метрової позначки, прокотилися вулицями міста, буквально змиваючи машини і пішоходів. Всього в зоні затоплення опинилося понад 200 тис. чоловік.

Затоплення загрожує і кільком містам у Чехії та Німеччині. У Празі прийняті екстрені заходи безпеки для запобігання можливого затоплення деяких районів міста. Від річки Влтави, де зараз піднімається рівень води, гідроворотамі зі сталі й бетону відділений її притока - річка Чертовка. У деяких місцях залізобетонними бар'єрами посилені міські набережні.

Влада міст північного заходу Німеччини готують плани евакуації населення через повінь. Річки вийшли з берегів після відлиги, яка прийшла на зміну сильним снігопадам. Кілька людей загинули. У Кельні та Дюссельдорфі рівень води в Рейні досяг позначки в 8 метрів. Ситуація в місті Ханн-Мюнден в Нижній Саксонії близька до критичної. Там заливає цілі квартали.
11 января 2011, 17:07





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт