» Отдых » Новости туризма

Купання на багатьох пляжах Єгипту знову заборонено

    всего 84291 отеля

Купання на багатьох пляжах Єгипту знову заборонено

Практично все узбережжя Червоного моря на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх знову закрито для купання і підводного плавання. Таке несподіване рішення, яке набрало чинності 5 січня, прийняв губернатор провінції Південний Синай Мухаммед Шоша. Національна палата дайвінгу і морських розваг вже отримала відповідні інструкції.

Шоша не пояснив конкретних причин, лише підкресливши, що це робиться для безпеки туристів та їх захисту від нападів акул, повідомляє РІА "Новости".

Зокрема, підводні занурення і купання заборонені в 26 районах узбережжя Шарм-ель-Шейха. Відкритими для купальників і дайверів залишаються лише шість районів: популярна у російських туристів бухта Наама-Бей, а також бухти Набк, Шарм-ель-Мая, Рас-Ум-Сід, Акуляча і Рас-Гаміля.

При цьому на всіх працюючих пляжах і в зонах занурення продовжують діяти суворі правила. Зокрема, для купання повинна бути виділена спеціальна територія, огороджена канатами і буйками, глибина води в цих місцях не може перевищувати двох метрів; на всіх пляжах повинні постійно перебувати рятувальники і медичні працівники на швидкісних катерах з усією необхідною екіпіровкою.

Крім того, на пляжах Шарм-ель-Шейха в обов'язковому порядку повинні бути встановлені вишки висотою 5-6 метрів, де протягом всього світлого часу доби перебуватимуть чергові та відслідковувати можливу появу акул. Купатися ж в темний час доби можна категорично. Дайверам як і раніше суворо заборонено годувати риб.

При недотриманні цих правил пляжі будуть негайно закриватися, а порушники - готелі і дайвінг-центри - позбавлені ліцензій і виплатять величезні штрафи, підкреслює місцева адміністрація.
06 января 2011, 12:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт