» Отдых » Новости туризма

В Естонії у новорічну ніч перейшли на євро

    всего 84291 отеля

В Естонії у новорічну ніч перейшли на євро

ервий день нового року в Естонії ознаменований святкуванням з приводу вступу республіки в зону євро і присвоєння Таллінну звання культурної столиці Європи 2011 року.

Про це повідомили в прес-службі уряду Естонії в п'ятницю.

"У цей день в Естонії буде введена в обіг єдина європейська валюта - євро, що є важливим моментом як для Естонії, так і для всього Європейського Союзу", - сказано в заяві уряду Естонії.

На запрошення прем'єр-міністра Андруса Ансипа відзначити цю подію в естонську столицю прибудуть глави урядів Латвії Валдіс Домбровскіс і Литви Андрюс Кубілюс, комісар Європейської комісії з фінансів Оллі Рен, міністр з питань міграції та європейських справ Фінляндії Астрід Торс.

Приїде і комісар Європейської комісії з транспорту Сійм Каллас, який працював президентом Банку Естонії по час введення в обіг естонської крони.

Естонія стане першою з колишніх радянських республік, що увійшли в зону євро.

Як очікується, перші євро з банкомату зніме в новорічну ніч прем'єр-міністр Ансип. Естонське телебачення пообіцяло показати цей процес у прямому ефірі.

Опівночі всі заощадження, що зберігаються на рахунках жителів країни, автоматично будуть переведені в євро за курсом естонського Центробанку - 15, 6466 крони за євро.

Незважаючи на неоднозначне ставлення населення країни до європейської валюти, перехід на євро буде відзначатися як всенародне свято. Так, дані останніх опитувань громадської думки показують, що перехід на євро підтримує близько чверті жителів країни проти третини супротивників введення європейської волюти в Естонії. Решта своєї думки ще не мають.

Хоча влада і стверджують, що перехід на євро не призведе до підвищення цін, більшість населення в це не вірить через різке зростання інфляції за останні місяці, який багато хто пов'язує з європейськими грошима.
01 января 2011, 00:26





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт