» Отдых » Новости туризма

Баррозу запропонував Грузії подати заявку на вступ до Євросоюзу

    всего 84291 отеля

Баррозу запропонував Грузії подати заявку на вступ до Євросоюзу

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу запропонував Грузії внести офіційну заявку на вступ до Європейського Союзу.

"Це дозволить ще більше поглибити відносини Грузії і ЄС, і зробить вашу країну більш привабливою", - сказав Баррозу в середу, 17 листопада, в Брюсселі, на спільному брифінгу з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

Глава Єврокомісії також заявив, що Євросоюз ніколи не приміряти з окупацією Грузії: "Відносини Грузії та Росії - дуже сенситивна тема. Ми підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет Грузії. Євросоюз ніколи не примириться з окупацією будь-якої частини Грузії".

Грузинський лідер у свою чергу наголосив, що головною метою його країни є "вступ в ЄС, стати частиною Європи".

"Вибір Грузії - Європа, і альтернативи немає", - заявив Саакашвілі, зазначивши, що інтеграція в ЄС - це "геополітичний вибір". "Це довгий і важкий шлях... але ми готові його пройти, так як прихильні європейським цінностям і хочемо бути частиною Європи", - сказав президент Грузії, подякувавши при цьому Баррозу за підтримку.

Нагадаємо, на початку листопаді Михайло Саакашвілі вкотре підтвердив прагнення Грузії вступити в НАТО. У свою чергу генсек Північноатлантичного альянсу заявляв, що Грузія стане членом організації, коли відповідатиме необхідним критеріям.
18 ноября 2010, 11:14





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт