» Отдых » Новости туризма

Курортам Домініканської Республіки не загрожує холера

    всего 84291 отеля

Курортам Домініканської Республіки не загрожує холера

Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко звернувся до російським туристам з проханням не відвідувати Домінікану - на його думку, там велика небезпека заразитися холерою, лютує в сусідньому Гаїті. Разом з тим, це - лише звернення, а не офіційна заборона з боку відомства, що дало б туристам можливість анулювати тури без штрафних санкцій. Однак поки російські туристи і самі не відміняють свої поїздки в цю країну, розуміючи, наскільки мала небезпека.

Нагадаємо, в кінці жовтня в Гаїті спалахнула епідемія холери. Від цього захворювання тут вже загинуло понад тисячу чоловік, і ще 17 тисяч госпіталізовано. Швидкому поширенню хвороби сприяє місцева антисанітарія.

Домінікана знаходиться у Вест-Індії, в центрі Бoльшіx Антильських островів, займаючи східну частину острова Гаїті (раніше називався Еспаньола) і ділячи його з однойменною державою. Але одного цього мало для поширення епідемії, особливо з урахуванням того, що рівень життя, в тому числі санітарні умови, в Гаїті та Домініканській Республіці відрізняється.

Тому владі Домінікани продовжують запевняти, що ситуація тримається під контролем. Крім того, всі зони відпочинку розташовані дуже далеко від кордону з Гаїті. Курорти, зокрема популярна у наших туристів Пунта-Кана, лежать на протилежному кінці острова; відстань по прямій становить 500 кілометрів, проте таких доріг навіть немає. Пуерто-Плата знаходиться трохи ближче до кордону, на відстані 200 кілометрів, але і це не має великого значення: всі туристичні центри Домініканської Республіки - це закриті від місцевих жителів і гаїтянських біженців зони.

Як повідомила "Комерсанту" прес-секретар Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна, з січня по вересень в Домінікані побували 47,6 тисячі росіян, і ніякого зменшення попиту на тури не зафіксовано. "Наші люди не звертають на такі речі уваги", - пояснила вона.
17 ноября 2010, 15:58





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт