» Отдых » Новости туризма

Qantas продовжила заборону на польоти Airbus A380

    всего 84291 отеля

Qantas продовжила заборону на польоти Airbus A380

Австралійська авіакомпанія Qantas вирішила знову продовжити заборону на польоти своїх авіалайнерів Airbus A380 у зв'язку з тим, що перевірки їх силових установок Rolls-Royce Trent 900 ще не завершилися, повідомляє в четвер AP.

У минулий четвер належав компанії Qantas літак Airbus A380, на борту якого знаходилися 459 осіб, здійснив екстрену посадку в Сінгапурі через технічні проблеми з одним з чотирьох двигунів. Ніхто з пасажирів не постраждав, проте представники авіакомпанії вирішили тимчасово призупинити польоти цих лайнерів і провести низку додаткових перевірок.

Генеральний директор компанії Алан Джойс раніше сказав, що шість A380, що знаходяться в парку Qantas, не будуть підніматися в повітря максимум до четверга, щоб у фахівців був час здійснити ретельну перевірку двигунів.

Однак, як передає агентство, прес-секретар авіакомпанії Том Вудвард (Tom Woodward) сказав у четвер, що названий Джойсом крайній термін зрушився і що перевірки двигунів Rolls-Royce Trent 900 ще не завершені.

В ході ревізії компанія вже виявила в двигунах кількох літаків "невеликі відхилення". Як уточнив Джойс, у трьох двигунах "масло було там, де його не повинно було бути".

Аеробус A380 - найбільший у світі пасажирський лайнер. Розмах крил А380 досягає 80 метрів, а довжина фюзеляжу - 73 метрів. Лайнер може здійснювати безпосадочні перельоти на відстань до 15 тисяч кілометрів і перевозити 525 пасажирів регулярними рейсами і до 853 осіб у чартерному варіанті.

Перший у світі літак А380 був переданий авіакомпанії Singapore Airlines 15 жовтня 2007 року.

Середня вартість лайнера становить 320 мільйонів доларів.
11 ноября 2010, 08:12





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт