» Отдых » Новости туризма

Курорт Зельден оновився до наступаючого сезону

    всего 84291 отеля

Курорт Зельден оновився до наступаючого сезону

На австрійському курорті Зельден, розташованому в долині Ецталь, гірськолижний сезон вже відкритий - висота сніжного покриву тут перевищує 70 сантиметрів. До наступаючої зими курорт традиційно приготував новинки для своїх гостей.

Зокрема, тут завершилося будівництво сучасної канатної дороги з пропускною здатністю 3600 осіб на годину. Закриті вагончики канатної дороги мають вісім місць. Гірськолижна станція оснащена "плаваючим" фундаментом, що при таненні льодовика забезпечить поворот або зсув станції в необхідну сторону. Відстань між опорами на верхній станції - 1 200 метрів. Інвестиції в будівництво склали близько 38 мільйонів євро.

Крім цього, тепер штучне озеро об'ємом 400 тисяч кубометрів буде використовуватись для новітньої системи осніження курорту. Озеро завглибшки 17 метрів розташовано на Тіфенбахском льодовику. Завдяки нововведенню, в майбутньому курортний сезон в долині триватиме з 1 жовтня по 1 травня. Зараз сезон починається тут у листопаді, в залежності від стану сніжного покриву.

Ще в травні було завершено будівництво центру літніх видів спорту AREA 47, завдяки чому з'явилася тренувальний майданчик для 35 різних спортивних змагань. Комплекс займає територію в 6,5 га. Крім можливості занять скелелазінням, рафтингом і подорожі по каньйонах, центр розташовує мотузяним парком і найшвидшою водною гіркою в Європі: швидкість при спуску - близько 80 км/ч. Інвестиції в цей проект склали 14 мільйонів євро.

У майбутньому сезоні ціни на проживання та підйомники виростуть максимум на 2-3%, і таке підвищення пов'язане лише з інфляцією, запевняє адміністрація курорту.

Зельден з кожним роком стає все більш популярним місцем для катання на гірських лижах серед російських туристів. Ще 5 років тому Росія не входила до числа 15 провідних країн за кількістю гостей, що приїжджають в Ецталь. На сьогоднішній день росіяни займають третє місце за кількістю проведених ночей - загальне число гостьових доби в сезоні 2009/2010 перевищила 100 тисяч. Останні два роки гірськолижники з нашої країни становлять близько 9% від загальної кількості гостей регіону.
09 ноября 2010, 09:52





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт