» Отдых » Новости туризма

Німеччина відзначає 21-у річницю падіння Берлінської стіни

    всего 84291 отеля

Німеччина відзначає 21-у річницю падіння Берлінської стіни

У Німеччині у вівторок, 9 листопада, відзначають 21-у річницю падіння Берлінської стіни, яка протягом 28 років розділяла Західний Берлін від НДР і була символом холодної війни.

На честь пам'ятної дати в Берліні пройдуть святкові богослужіння, бургомістр німецької столиці Клаус Воверайт відкриє Площу 9 листопада 1989 року, що розмістилася там, де колись знаходився КПП Борнхольмер штрассе. На площі буде влаштовано народне свято, передає ІТАР-ТАРС.

Рішення про зведення Берлінської стіни було прийнято за рішенням Ради міністрів НДР. У ніч на 13 серпня 1961 були перекриті понад 130 вулиць і доріг, вісім ліній міської електрички S-Bahn, чотири гілки метро. Почали встановлювати прикордонні споруди.

У місті стіна була зібрана з бетонних блоків, а за його межами являла собою металеву сітку. Загальна довжина стіни досягала 155 км, висота - до 3,6 м. Кордон між НДР і Західним Берліном охороняли понад 11 тисяч прикордонників.

Берлінська стіна впала 9 листопада 1989 під тиском народних протестів у НДР. В даний час від стіни залишилися лише кілька окремих ділянок загальною протяжністю близько 2 км. Збережені 22 фрагмента стіни і три сторожові вежі отримали статус пам'ятника історії, причому перший з них - ще в 1990 році.
09 ноября 2010, 09:27





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт