» Отдых » Новости туризма

Помилкове цунамі призвело до евакуації туристів на Пхукеті

    всего 84291 отеля

Помилкове цунамі призвело до евакуації туристів на Пхукеті

У минулу п'ятницю вранці через помилкове спрацьовування оповіщувача про насування цунамі були екстрено евакуйовані туристи з цілого ряду пляжів і готелів Пхукета. Серед місцевих жителів і туристів виникла паніка, багато хто з них намагалися самостійно перебратися на найбільш піднесені місця острова. Місцеві магазини, школи та державні установи були в спішному порядку закриті, а туристичні групи, які їхали на екскурсії, в екстреному порядку перенаправляли углиб острова.

За інформацією пхукетской газети «Phuket Wan», причиною НП стала несправність на станції раннього попередження цунамі, один з датчиків якій дав помилковий сигнал. Губернатор Пхукета Три Акарадеча повідомив, що жодної загрози в цей раз не було, але визнав, що якби помилкова тривога сталася вночі, то напевно привела б до більшої паніці і як наслідок - до жертв серед населення.

Нагадаємо, що систему стеження за цунамі встановили в Таїланді в грудні 2006 року - рівно через 2 роки після того, як гігантські 10-метрові хвилі зруйнували всі прибережні споруди на Пхукеті, привівши до загибелі місцевого населення і туристів. Датчики цієї системи знаходяться в 1000 кілометрах від Пхукета, між Таїландом і Шрі-Ланкою, а дані з них зчитуються за допомогою американських супутників.
08 ноября 2010, 12:37





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт