» Отдых » Новости туризма

Аеропорти США посилюють огляд пасажирів, їх будуть обмацувати руками

    всего 84291 отеля

Аеропорти США посилюють огляд пасажирів, їх будуть обмацувати руками

Процедура огляду (вона ж обшуку) в американських аеропортах стає «ближче до тіла». Тепер замість звичайних металошукачів служба безпеки буде вручну намацувати на тілі пасажира все, що може здатися підозрілим і загрожувати безпеці польотів. Враховуючи, що досі не всі аеропорти оснащені боді-сканерами, контролери, що здійснюють пошук небезпечних предметів в одязі і під одягом туриста, змушені довіряти виключно електронним приладам, та чуйності власних рук.

До сьогоднішнього дня Управління транспортної безпеки США (TSA) не спромоглося пояснити, чому високоточної електроніці воно вважало за краще «спритність рук». Але ми будемо виходити з того, що, проходячи сантиметр за сантиметром по одязі вручну, можна набагато швидше намацати всі підозрілі нерівності та не властиві анатомії виступи, що свідчать про наявність сторонніх предметів, ніж просто «дружньо» поплескати по ній же якимось, навіть найчутливішим, прибором.

Крім того, тепер, коли зняті питання, що стосуються можливого порушення прав на таємницю особистої інформації, у всіх аеропортах на території країни і незалежно від рейсу, пасажирів повітряних суден зобов'яжуть повідомляти своє повне ім'я, дату народження і стать. Відразу після сумно відомого 9 вересня, коли терористи підірвали башти-близнюки Всесвітнього торгового центру, з ініціативою ручного огляду виступив «Комітет 9/11», що запропонував його в якості одного з пунктів нової програми безпеки польотів. Однак до сьогоднішнього моменту всі рекомендації Комітету залишалися тільки на папері: американське суспільство «вирувало», називаючи все це спробою втручання в особисте життя. А між тим, єдина мета збору цих відомостей полягає в тому, щоб не допустити на борт літака осіб «нон грата», які вже занесені в список неблагонадійних. Що б не говорили пасажири, якими б епітетами, на зразок «до кісток дійшли», «прямо в душу лізуть», «нишпорять по тобі, аж противно», мало хто буде «виступати» проти нової системи безпеки, коли мова зайде про спокійному перебування в повітрі і благополучному приземленні.
08 ноября 2010, 12:14





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт