» Отдых » Новости туризма

Албанія та Боснія отримали безвізовий режим з ЄС

    всего 84291 отеля

Албанія та Боснія отримали безвізовий режим з ЄС

На засіданні Ради ЄС на рівні міністрів внутрішніх справ було прийнято рішення надати Албанії та Боснії і Герцеговині безвізовий режим.

Очікується, що візи буде скасовано в середині грудня нинішнього року. Громадяни Албанії і БіГ, що мають біометричні паспорти, будуть їздити в країни ЄС без візи.

Єврокомісар з питань внутрішніх справ Сесілія Мальстрем назвала сьогоднішній день "історичним для Албанії та Боснії і Герцеговини".

"Скоро громадяни цих двох країн будуть їздити з біометричними паспортами без віз до країн ЄС. Безвізові поїздки спростять контакт між людьми, розширять можливості для бізнесу і нададуть людям регіону краще дізнатися ЄС", - сказала вона.

Тим часом, у Брюсселі громадян Албанії та Боснії і Герцеговини попередили про те, щоб вони не зловживали лібералізацією візового режиму з ЄС, оскільки в іншому випадку рішення про скасування віз може бути переглянуто.

"Ця візова лібералізація полегшує можливість в'їжджати на територію ЄС, але не дає права ні на роботу, ні на подачу прохання про надання притулку в одній з країн-членів", - повідомив держсекретар Бельгії Мельхіор Вателе, який відповідає за політику в сфері міграції та надання притулку.

Відзначимо, що лібералізація візового режиму поширюється на громадян Албанії та Боснії і Герцеговини, які в'їжджають до країн Шенгенської зони на термін не більше трьох місяців. Для обох країн сформульовано низку технічних вимог для переходу на безвізовий режим, зокрема введення біометричних паспортів та вдосконалення міграційного контролю.

Раніше безвізовий режим з ЄС отримали Македонія, Чорногорія та Сербія. Він набув чинності 19 грудня 2009 року. Таким чином, єдиним регіоном Балкан, у якого немає безвізового сполучення з ЄС, залишається Косово, не визнане всіма членами ЄС як незалежної держави.

Рішення ввести аналогічний режим з Албанією і БіГ депутати Європарламенту підтримали на пленарній сесії 7 жовтня.
08 ноября 2010, 16:06





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт