» Отдых » Новости туризма

Фінляндія видасть російським туристам на 30% більше віз

    всего 84291 отеля

Фінляндія видасть російським туристам на 30% більше віз

У Північній столиці очікується значне збільшення кількості туристів, охочих отримати фінську візу. За оцінкою співробітників Генконсульства, цей показник може збільшитися в грудні на 30% в порівнянні з тим же періодом минулого року. У зв'язку з цим у піковий період в консульстві планують збільшити штат співробітників до 200 чоловік, які будуть працювати в дві зміни, щоб не виникло затримок у видачі віз.

Так, за інформацією генерального консула Фінляндії в Санкт-Петербурзі Оллі Перхеентупа, рік тому це диппредставництво видало 552 тис. віз, що було своєрідним рекордом. А в цьому році, в зв'язку з запуском високошвидкісного потягу Allegro, який з 12 грудня почне курсувати між Петербургом і Хельсінкі, дипломат прогнозує видати російським туристам вже близько 700 тис віз. Щоб уникнути збоїв в роботі і затримок з видачі віз у консульстві планується розширення персоналу до 200 чоловік, повідомив генконсул у рамках відеомосту, який пройшов в РІА «Новинах».

У теж час, напередодні високого новорічного сезону туроператори, які організовують тури до Фінляндії, побоюються збоїв в отриманні фінських віз в Москві. І пов'язано це з недавньою зміною в процедурі оформлення віз, коли між консульством та туроператорами додався посередник в особі візового центру. «Беручи до уваги наближення передноворічного періоду, ми намагаємося підготуватися до майбутніх труднощів, і намагаємося попередити про них як візовий центр, так і посольство Фінляндії в Москві. Хотілося б вірити, що в результаті у нас буде можливість здати максимальну кількість заяв на візу на новорічні тури в реально короткий термін перед заїздами. І головне - отримати паспорти з візами до вильоту рейсів. Але поки такої упевненості немає », - повідомив кореспонденту інфогруппи« ТУРПРОМ »Ілля Костерін, керівник напрямку Фінляндії та Скандинавії туркомпанії« Асент Тревел ».

У тому, що саме передноворічний період стане найскладнішим, впевнені і в туркомпанії «Нева». На думку експертів, цей період стане своєрідним іспитом на зрілість для візового центру. «Реальну картину ми побачимо лише на початку грудня. Але в будь-якому випадку, зі свого боку ми постараємося провізіровать наших клієнтів відразу по мірі надходження », - повідомила Наталія Лунічева, керівник відділу бронювання європейських та скандинавських країн турфірми Нева. Тієї ж точки зору дотримуються і турфірмі «PAC Group». «Оцінити роботу візового центру можна буде тільки за підсумками роботи в передноворічний період, найвищий сезон оформлення документів», - підбила підсумок керівник відділу Фінляндії та Скандинавії туркомпанії «PAC Group» Олена Харкова.
07 ноября 2010, 17:35





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт