» Отдых » Новости туризма

Собор Святого Сімейства в Барселоні отримав статус діючого храму

    всего 84291 отеля

Собор Святого Сімейства в Барселоні отримав статус діючого храму

Сьогодні папа римський Бенедикт XVI, перебуваючи в Барселоні, провів обряд освячення собору Святого Сімейства (Sagrada Familia). Таким чином, одна з основних барселонських пам'яток з "вічною будівництва" офіційно перетворилася в діючий храм.

Під час церемонії в соборі знаходилися близько 6,5 тисяч людей, повідомляє Lenta. ru. В їх присутності понтифік окропив святою водою вівтар, після чого храм був оголошений готовим до щоденних богослужінь.

Собор, спроектований великим каталонським архітектором Антоніо Гауді, почали зводити в 1882 році. Гауді працював над проектуванням і будівництвом храму більше 40 років. Глибоко релігійна людина, він задумав собор як архітектурне втілення Нового Завіту. Однак грандіозний проект він закінчити не встиг, померши в 1926 році. У 1930-х роках майстерня архітектора була зруйнована, проект подальшого будівництва загублений. В даний час собор добудовують інші архітектори, проте їхня робота викликає нескінченні суперечки в професійному співтоваристві і серед іспанської громадськості.
07 ноября 2010, 18:06





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт