» Отдых » Новости туризма

Куба відсвяткує ювілей свого найстарішого міста

    всего 84291 отеля

Куба відсвяткує ювілей свого найстарішого міста

Наступного року Куба відзначатиме 500-річчя заснування міста Баракоа (Baracoa), що в перекладі з мови індіанців таїно означає "висока земля" - неподалік знаходиться гора Ель-Юнке (El Yunque). А його засновник, конкістадор Дієго Веласкес, називав місто Nuestra Senora de la Asuncion de Baracoa. У наші дні Баракоа є, можливо, єдиним місцем на Карибах, де проживають нащадки індійців таїно.

Грандіозне торжество на честь найстарішого кубинського міста готується з усією серйозністю, повідомляє BuenoLatina. ru. Крім численних заходів, які пройдуть в ювілейний рік в Баракоа, планується випуск пам'ятних поштових марок, а також традиційних напоїв і страв, приготованих за особливими рецептами.

Баракоа розташований на березі Атлантичного океану в провінції Гуантанамо. Згідно з однією з версій, за десятиліття до Веласкеса тут побував Христофор Колумб. На користь цієї версії говорить дерев'яний хрест, який перебуває тепер в міському соборі, чий вік (кінець XV століття) нещодавно був підтверджений експертизою. Більшість вчених сходиться на думці, що саме Баракоа є самим першим містом на території острова.

Зараз Баракоа - головний центр виробництва шоколаду на Кубі; також тут активно розвивається туризм, а крім пам'яток історії, в числі його пам'яток - Національний парк імені Олександра Гумбольдта, внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
04 ноября 2010, 14:53





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт