» Отдых » Новости туризма

У майбутньому гірськолижному сезоні Болгарія очікується зростання турпотоку з Росії

    всего 84291 отеля

У майбутньому гірськолижному сезоні Болгарія очікується зростання турпотоку з Росії

Власники готелів у великих гірськолижних курортах Болгарії розраховують на перебування близько 110 тисяч туристів з Росії, що на 20 тисяч більше у порівнянні з минулою взимку. Згідно зі статистикою, яку кореспонденту інфогруппи «ТУРПРОМ» озвучив заступник міністра економіки Іво Маринов, 286 757 російських туристів відвідали Болгарію в минулому році, а в цьому очікується зростання російського турпотоку, яких повинен досягти 350 тис.

  Під час прес-конференції в готелі Метрополь в рамках Московського Лижного Салону 2010, в присутності російських журналістів і представників провідних туроператорів, був офіційно відкритий новий зимовий туристичний сезон в Болгарії. В якості офіційних гостей на прес-конференції були присутні Пламен Грозданов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія, Ангел Георгієв, другий секретар Посольства Республіки Болгарія з консульських питань, Ілія Цонев, Радник, Керівник Служби з торгово-економічних питань та Кирил Мазнєв, Директор Центру промисловості Республіки Болгарія в Москві. Гостям були представлені можливості, які пропонують гірськолижні курорти Болгарії; про модернізацію споруд, а також про визнання курортів на міжнародному рівні та плани їх подальшого розвитку.
  • Найбільший гірськолижний курорт в Болгарії, Банско, в цьому році удостоївся престижного звання «зимова столиця Балкан». У січні 2011 Банско прийме Кубок світу з гірських лиж у чоловіків. Курорт володіє 75 - кілометровими трасами, 230 сніговими гарматами, 38 з яких є новими, і 15 000-ми місць у готелях.
  • Пампорово, самий сонячний з болгарських гірських курортів, розташований в самому серці Родопських гір. Курорт пропонує туристам 37 км гірськолижних трас, 14 км з яких протягом цілого сезону обробляються 80-ма сніговими гарматами. Цим досягається 90%-е засніження лижних трас. Пампорово - курорт, що підходить і для початківців лижників. Коли випаде перший глибокий сніг, запускається єдине в Болгарії халф-пайп спорудження оліпійскіх розмірів для сноубордингу. Протягом сезону 2010/2011 туристи cмогут насолодитися нічним катанням на лижах з вершини Снежанка, а в цілому комплексі вже змонтовано нові споруди для засніження.
  • Боровец - один з найбільших за протяжністю та пропускної спроможності лижних схилів і споруд гірськолижних курортів Болгарії. Курорт надає відмінні умови для зимових видів спорту: гірські лижі, сноубординг, лижні гонки. Траси в Боровце пропонують відмінні умови для сноубордингу. Крім цього, у високих частинах гір Ріла, де розташований лижний центр Маркуджіка, в розпал сезону сніговий покрив досягає 2 м, що створює виняткові можливості для екстремального катання. З минулої зими в центрі в Маркуджіка-2 споруджений новий чотирикрісельний підйомник із смугою прискорення і пропускною здатністю 2400 осіб на годину. З цього року запускається нова зручна 500-метрова лижна зв'язка між нижньою станцією кабінкового підйомника і нижньої станцією чотирикрісельний підйомника "Ястребец експрес". Для гостей курорту побудовані і нові атракціони, такі як канатний парк "Бороландія" - для сходжень і балансування між деревами, із зоною для спортивної стрільби з пневматичної гвинтівки та цибулі.
Як вважають в Міністерстві з туризму Болгарії, їхня країна є найбільш переважним місцем відпочинку для російських туристів: вона приваблює їх чудовими умовами, культурної близькістю і привабливими цінами. 286 757 російських туристів відвідали країну в минулому році, а в цьому очікується, що їх кількість досягне 350 000. За словами заступника міністра економіки Іво Маринова, є передумови для 2-3% зростання економіки на час гірськолижного сезону.
02 ноября 2010, 16:26





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт