У Ризі з'явилася можливість спробувати вишукані страви з місцевої риби
У Ризі відкрився рибний гурме-ресторан Le Dome. Незважаючи на те, що Латвія - балтійська країна, дуже небагато заклади громадського харчування пропонують страви з місцевої риби. Гурме-ресторан Le Dome вирішив заповнити цю прогалину.
Тут можна покуштувати найрізноманітніші страви, приготовані з салаки, тріски, судака, камбали та інших риб Балтійського моря. Рибу в ресторан поставляють рибалки безпосередньо. Одночасно в меню не включені "чужорідні" дорада або тунець.
Особливу страву ресторану - осетрова ікра, хоча самої осетрини в меню теж немає. Для її отримання штучно вирощених осетрів не вбивають, а спеціальним чином "доять". Цю ікру можна замовити, не тільки обідаючи в ресторані, але і "на винос". Стандартна порція коштує близько 100 євро.
Шеф-кухар ресторану Алекс Жилюк - молодий, але вже добре відомий в кулінарному світі майстер; його стравами захоплювалися багато королі і президенти.
Ресторан знаходиться в центрі Риги, в будівлі готелю Dome Hotel & Spa, розташованої за адресою: 4 Miesnieku. Постояльцям готелю в ресторані зроблені спеціальні пропозиції. Також в Le Dome пропонується меню для бізнес-ланчу. А на даху готелю є тераса і сауна - з видом на Домський собор в Старій Ризі.
Dome Hotel & Spa почав роботу рік тому. Готель, що пропонує розкішне розміщення в п'ятнадцяти не схожих один на одного номерах, вже здобув славу у російських туристів, які становлять приблизно 70% від загального числа постояльців. Проживання, а також послуги консьєржа та водія обійдуться в цьому готелі в суми від 200 до 400 євро.