» Отдых » Новости туризма

Нинішній рік може стати рекордним для туріндустрії Кенії

    всего 84291 отеля

Нинішній рік може стати рекордним для туріндустрії Кенії

У цьому році спостерігається зростання в'їзного турпотоку до Кенії, відпочиваючі з процвітаючих ринків, що розвиваються заповнюють слабкий турпотік з європейських країн, однак можлива авіазабастовка здатна вставити палиці в колеса, сказав в четвер міністр туризму.

За перші вісім місяців 2010 року в'їзний турпотік у найбільшу африканську країну зріс на 14% в порівнянні з роком раніше, у зв'язку цим може бути побитий показник рекордного 2007 року, повідомив міністр туризму Наджіб Бала.

Сектор, що приносить у ВВП 11%, є одним з основних джерел одержання іноземної валюти поряд з сільськогосподарським експортом і грошовими переказами.

У першому півріччі доходи туріндустрії виросли на 85% до 48. 53 млрд. шилінгів.

«І це незважаючи на світову рецесію, виверження вулкану, жорстку конкуренцію з боку наших сусідів і країн, розташованих на континенті,» - повідомив міністр на новинний конференції.

Однак, можлива страйк співробітників «Kenya Airways», яка відкладається через очікувані переговорів, здатна негативно вплинути на цифри в тому випадку, якщо сторони не домовляться.

«Все, що відбувається з« Kenya Airways », впливає на в'їзний турпотік. Ми сподіваємося на наявність деякого розсудливості. Поки розбіжності не досягли урядового рівня. Я хочу, щоб «Kenya Airways» вийшли на нові ринки, що має відбутися в тандемі з національної туристичної політикою, »- сказав Бала, додавши, що часті затримки авіакомпанії створили їй репутацію ненадійності.

Тривала маркетингова кампанія допомогла Кенії освоїти такі нові ринки, як Індія, Росія і Китай. Традиційні ринки, досить сильно постраждали від рецесії, встигли відновитися, хоча у Великобританії ще є проблеми, повідомив міністр.

Число туристів з Китаю виросло на 64% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Пірати завдали серйозного удару по круїзному туризму.

Бала сказав, що Кенія поставила мету отримати в цьому році 1. 2 млн. туристів, що повинно принести 100 млрд. шилінгів, у минулому році дана цифра склала 62. 46 млрд. шилінгів. Таким чином, нинішній дохід поб'є рекорд 2007 року, коли туризм приніс 65. 4 млрд. шилінгів, а країну відвідало 1. 045 млн. чоловік.

У цьому році з січня по серпень в Кенію прибуло 701,691 гостей.

Показники турсектора на узбережжі скоротилися на 20%, включаючи різке скорочення числа відпочиваючих на круїзних лайнерах.

Останні статистичні дані показали, що тільки 508 туристів прибуло на круїзних кораблях, це на 95% менше, ніж у 2007 році, сказав Бала.

«Основна проблема - це ПДВ і піратство на круїзних лайнерах, хоча уряд уже попрацювало з питанням ПДВ», - повідомив міністр.

За словами Бала, в даній ситуації також можна звинуватити слабку інфраструктуру і мінливі переваги відпочиваючих. Міністр додав, що подвійний бомбового удару в сусідній Уганді, який здійснили повстанці Сомалі, пов'язані з Аль-Каїдою, не вплинули на індустрію.

Бала оповіді гравцям туріндустрії, що Кенії слід оновити свій імідж, щоб конкурувати з Південною Африкою, Маврикієм, Марокко та Єгиптом.

«Наш продукт вичерпав себе. Приватний сектор потребує оновлення. Потрібно, щоб хотельери на узбережжі припинили скаржитися і серйозно зайнялися інвестуванням », - вважає міністр.
25 октября 2010, 15:41





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт