» Отдых » Новости туризма

РЖД пропонує компенсації за окремі запізнення сапсану

    всего 84291 отеля

РЖД пропонує компенсації за окремі запізнення сапсану

Російські залізниці заявили про намір виплачувати з 1 листопада компенсації пасажирам швидкісних потягів "Сапсан" у разі запізнення на станцію призначення понад півгодини. Передбачається, що компенсація складе 25% ціни квитка (при запізненні більше години - 50%, більше 2 годин - 100%). Однак заява компанії залишає занадто багато неясностей про процедуру отримання компенсації.

Перш за все, виплати не проводяться у разі, якщо затримка сталася через форс-мажору, усунення загрожує життю або здоров'ю пасажирів несправності, що виникла не з вини РЖД, а також інших не залежних від РЖД обставин. Не цілком ясно, яким чином пасажири будуть дізнаватися про причину запізнення.

У заяві компанії зазначений тільки один спосіб подачі заяви про компенсацію - шляхом вручення його начальнику поїзда ще під час рейсу. При цьому передбачається, що про таку можливість в разі тривалої затримки повинен буде оголосити по поїзду сам начальник. Неясно, однак, яким чином йому зможуть вручити претензію відразу кілька сотень пасажирів, а також що робити, якщо поїзд уже прибув на станцію призначення пасажира - особливо якщо ця станція проміжна, і поїзд відразу вирушає далі.

Передбачається, що термін розгляду претензій складе 7 робочих днів. У заяві потрібно вказувати прізвище, ім'я, по батькові, дані квитка, адреса чи розрахунковий рахунок з банківськими реквізитами та номером банківської карти для перерахування грошової компенсації. Очевидно, що у більшості пасажирів не буде з собою банківських реквізитів. Залишається припустити, що РЖД планує в цьому випадку якимось чином перераховувати гроші за вказаною адресою перекладом.

Нагадаємо, що для пасажирів звичайних поїздів передбачені сміховинні компенсації в розмірі 3% вартості квитка за годину запізнення. Що стосується пасажирів електричок, то їм не світить і цього, хоча відміни і тривалі затримки приміських поїздів, у тому числі через рейсів "Сапсана", - звичайне явище. Характерно, що електрички та пасажирські поїзди змушені чекати проїзду "Сапсана" за півгодини і більше, а залізничні переїзди перекриваються перед його проходом за чверть години - абсурд, неможливий у жодній європейській країні. До прикладу, в Німеччині регіональні потяги, пропускають високошвидкісні ICE, стоять під обгоном не більше 10 хвилин, а найчастіше - і того менше.

Не бажає РЖД відповідати за запізнення своїх звичайних поїздів і в разі втрати стикування. Залізничний монополіст вимагає, щоб пасажир закладав на пересадку з поїзда на поїзд не менше трьох годин - інакше РЖД не буде безкоштовно міняти квиток на другий поїзд у разі запізнення першого. В Європі, як відомо, гарантуються навіть пересадки за 3-5 хвилин, а в разі затримки першого поїзда можна користуватися на частини, що залишилася шляху будь-яким складом - у тому числі більш високої категорії, ніж та, на яку куплено квиток.
25 октября 2010, 23:56





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт