» Отдых » Новости туризма

Страйки знизили попит російських туристів на тури до Франції

    всего 84291 отеля

Страйки знизили попит російських туристів на тури до Франції

Загальний страйк у Франції, що триває вже більше тижня, привела не тільки до величезних втрат в економіці цієї країни, то й до втрат в туристичній галузі. У тому числі і в російській - більшість вітчизняних туроператорів, що спеціалізуються на турах до Франції, відзначають сильне падіння попиту на подорожі до Франції з боку туристів, яке посилюється з кожним днем.

Згідно з підрахунками міністерства економіки Франції, один день страйку обходиться країні в 300 мільйонів євро. І хоча французькі профспілки в четвер зняли облогу з аеропорту Марселя, яка тривала кілька годин, проте протестуючі продовжують контролювати підступи не менше ніж до 14 паливним сховищам по всій країні. Найбільша проблема для влади - заблокований нафтовий термінал у порту Марселя, де не можуть розвантажитися десятки танкерів, а також заблоковане паливне сховище в Пор-де-Бук, яке має величезне стратегічне значення. Воно постачає паливом аеропорти Марселя, Ліона і Ніцци, а також цілий ряд військових об'єктів.

Фактично зараз транспортне життя Франції виявилася паралізованою. До блокадам додалася страйк робітників нафтопереробних заводів, в результаті чого 11 з 12-ти подібних підприємств повністю припинили виробництво палива. Як наслідок, 49% заправних станцій Франції відчувають брак палива, а 47% і зовсім не мають його запасів і змушені припинити роботу.

У теж час, президент Франції Нікола Саркозі вже заявив, що має намір вжити найжорсткіших заходів до тих, хто блокує паливні склади, передає Associated Press. Однак, за словами представників профспілок, така демонстрація сили лише підкріпить їх рішучість продовжувати свої страйку, протестуючи проти планів французького лідера підвищити пенсійний вік. До речі, за даними місцевих ЗМІ, лідери профспілок повинні зустрітися в четвер і в п'ятницю, щоб вирішити, чи продовжувати страйки в другій половині наступного тижня...

Якщо акції протесту триватимуть, то це буде справжньою катастрофою для французького напрямки на російському туристичному ринку, вважають багато експертів. Вже зараз, після тижня страйків, туроператори почали відчувати на собі спад попиту на тури до Франції. «Безумовно, страйки, які зараз проходять у Франції, серйозно позначаються на поточних продажах. Ще з понеділка ми помітили, що інтенсивність дзвінків і заявок від агентств з бронювання Франції стала знижуватися. Жовтень за продажах на даний момент вже повністю закритий, проте в листопаді закриті лише заїзди до 12-го числа. За інші числа ми починаємо хвилюватися », - розповіла кореспонденту інфогруппи« ТУРПРОМ »Світлана Тихонова, старший менеджер французького відділу туркомпанії« Російський експрес ». Більш того, як пояснила експерт, нестабільна ситуація стала позначатися і на новорічних продажах. «Рік тому в цей час бронювання новорічних заїздів йшло щосили, а зараз заявок надходить дуже мало», - пояснила Світлана Тихонова.

Висловили своє побоювання та інші гравці цього ринку. «Поки що проходять демонстрації на поточні продажі в нашій компанії не позначилися. Однак, якщо протистояння не завершиться в найближчі дні, то швидше за все продажу підуть вниз », - повідомила Оксана Філіпченко, керівник французького відділу туркомпанії« BSI group ». Аналогічної думки дотримуються і в туркомпанії «Данко». «За кількістю дзвінків або заявок ми поки не помітили зменшення попиту на тури в Париж. А враховуючи, що оформлення візи займає мінімум 10 робочих днів, туристи, які зараз бронюють тури, сподіваються на припинення страйків до часу свого вильоту, тому й не відмовляються від покупки турів. Однак, якщо компроміс уряду і профспілок найближчим часом знайдений не буде, і протестна атмосфера продовжить загострюватися, то на продажах це може позначитися самим негативним чином », - вважає Оксана Люлінцева, гендиректор компанії« Данко ». При цьому експерт уточнила, що постраждати від політики можуть лише екскурсійні тури, але ніяк не гірськолижні - «адже туристи розуміють, що всі акції протесту проходять в містах, але ніяк не в горах».
21 октября 2010, 19:23





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт