» Отдых » Новости туризма

Годинник з колекцій китайських імператорів - на виставці в Утрехті

    всего 84291 отеля

Годинник з колекцій китайських імператорів - на виставці в Утрехті

У музеї Speelklok в Утрехті проходить виставка "SingSong: скарби Забороненого міста". Вона стала вінцем трирічних реставраційних робіт, що проводяться спільно музеєм Speelklok і Королівським музеєм Забороненого міста в Пекіні. У відвідувачів тепер є унікальний шанс помилуватися рідкісними експонатами за межами Китаю.

Протягом всього XVIII століття європейські країни продавали Китаю годинник. На них був найвищий попит серед китайських імператорів, вони вважалися найбажанішими подарунками. Деякі з цих годин грають мелодійну музику кожну чверть години. І при китайському імператорському дворі їх називали "годинами, які телефонують самі по собі" або, по-китайськи, zimingzhong. Згодом цей термін перетворився в singsong - так на Заході стали називати всі годинники з музикою.

Китайський імператор Айсіньгеро Хунлі (Цяньлун) зібрав значну колекцію таких годин. Вона і стала основообразующей частиною виставки в Утрехті. Унікальні знання фахівців музею Speelklok в області годинникової механіки і музики значно допомогли в процесі реставрації експонатів, пише eTurbo News.

Вперше більш ніж за століття імператорські годинник телефонують знову і знову. А відвідувачі Speelklok зможуть оцінити майстерність європейських годинникарів і смак китайських імператорів.

Виставка триватиме до 28 лютого.
21 октября 2010, 17:21





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт