» Отдых » Новости туризма

Львів перепише вулиці на латиниці для зручності іноземних туристів

    всего 84291 отеля

Львів перепише вулиці на латиниці для зручності іноземних туристів

В рамках міської програми «Створення інформаційної інфраструктури для туристів» у Львові були встановлені два електронних терміналу з сенсорними рідкокристалічними екранами. Також найближчим часом у галицькій столиці з'являться таблички, дублюючі назви вулично міста на латиниці, передає інформаційний портал «dsnews».

Однак установкою тільки двох сенсорних екранів справа не закінчиться, запевняє заступник мера Львова Василь Косів, і вже в 2011 році в місті з'являться ще два термінали. А створене на початку нинішнього року комунальне підприємство «Центр розвитку туризму» вже приступило до монтажу покажчиків, де українські назви вулиць для зручності іноземних туристів дублюються на латиниці, а також аналогічний інформаційних табличок. Всього їх буде вивішено близько 150. Примітно, що роботи по встановленню нових табличок, за словами муніципальних чиновників, фінансуються в основному за кошти гранту в 683 тис. євро, отриманого від Євросоюзу. Місто зі свого боку вніс тільки 10% від цієї суми - близько 700 тис. гривень, що становить близько 2. 7 млн. рублів.

За оцінками львівських турфірм, починаючи з 2007 року місто щорічно відвідують близько 1 млн туристів, з яких приблизно половина - громадяни України, 10-15% складають росіяни, решта - європейці та американці. Муніципальні чиновники з оптимізмом прогнозують, що після 2012 р. , коли галицьку столицю відвідають гості та учасники футбольного єврокубка, потік збільшиться в 10 разів.
19 октября 2010, 12:52





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт