» Отдых » Новости туризма

Дослідження: кількість відмов у видачі польських і чеських віз українцям скоротилася

    всего 84291 отеля

Дослідження: кількість відмов у видачі польських і чеських віз українцям скоротилася

Кількість відмов у видачі віз українцям скоротилася. Мова йде про консульства Польщі та Чехії у Львові, діяльність яких досліджував консорціум експертних організацій Європа без бар'єрів, повідомляє Deutsche welle.

Як отмечеат Deutsche Welle, щоб подати документи на отримання візи в польське чи чеського консульства, треба вистояти у черзі кілька годин. Результат можна отримати через 10-14 днів, що, як зазначають експерти, відповідає вимогам Візового кодексу ЄС.

Згідно з проведеним дослідженням (опитано 120 осіб під кожним із двох консульств), відсоток відмов українським громадянам скоротився практично вдвічі. Якщо в серпні минулого року Чехія відмовила 22-м% опитаних, то нинішній показник - 11% відсотків. Аналогічна ситуація і у польському візовому відділі - показник з 6,7% скоротився до 3,3 відсотка.

Як пояснив консул Генконсульства Польщі у Львові Ришард Бялацкі, відмови - в основному за фальшивих документів: "У нас багато документів з фальшивими запрошеннями, даними про підприємницьку діяльність, реєстрацією в готелях і помилкові дані про роботу", - пояснює Бялацкі.

Також по результат дослідження експерти зазначають, що польське консульство не надає жодних письмових пояснень щодо причин відмов. А це суперечить положенню Візового кодексу. З цього приводу консул Ришард Бялацкі зазначив, що письмова відповідь практикувалася донедавна, а тепер його можна без проблем отримати на вимогу прохача.

У чеському консульстві такі письмові пояснення отримали 70 відсотків з тих, кому відмовлено.

До позитивних показників можна віднести і той факт, що кількість виданих українцям багаторазових віз зросла в порівнянні з минулим роком. Щодо Польщі, то таких віз стало більше на 22%. Причому, як додав консул Бялацкі, візовий відділ активно впроваджує практику видачі віз на 3-5 років, щоб таким чином скоротити черги біля консульства.

Тільки за вісім місяців цього року консульським відділом Польщі у Львові видано понад 200 тисяч віз, і 110 тисяч з них - до країн Шенгену.
19 октября 2010, 09:59





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт