» Отдых » Новости туризма

У Вірменії побудували найдовшу в світі канатну дорогу

    всего 84291 отеля

У Вірменії побудували найдовшу в світі канатну дорогу

У Вірменії введено в дію найдовша у світі реверсивна канатна дорога. Протяжність дороги, розташованої в Сюнікський області близько Татевського монастиря, становить 5,7 кілометра.

Як повідомляє Lenta. ru, канатна дорога складається з трьох опор, встановлених між двома станціями. Одна зі станцій розташована на пагорбі над селом Галідзор, а інша - недалеко від Татевського монастиря. Кабіна вміщає 25 чоловік і рухається зі швидкістю до 37 км/год. Шлях в один бік займає близько 11 хвилин. Максимальна висота канатної дороги над ущелиною - 360 метрів.

Запуск канатної дороги започаткував проект "Відродження Татева", реализуемому Фондом національної конкурентоспроможності Вірменії. Проект передбачає створення в районі туристичної інфраструктури, відновлення доріг і залучення більшого числа мандрівників. Канатна дорога зробила Татев доступним для туристів навіть в умовах сніжної зими.

Заснований в IX столітті Татевскій монастир був великим культурним центром зі скрипторії (майстерня по переписці рукописів), бібліотекою і одним з найвідоміших середньовічних університетів. Рішенням уряду Вірменії монастирський комплекс і довколишні села Хот, Шінуайр, Галідзор, Татев, Сваранц, Тандзатап, Агвані і Барцраван включені в туристичний центр "Татев".
18 октября 2010, 12:56





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт