» Отдых » Новости туризма

Музей мультфільмів відкрився в Москві

    всего 84291 отеля

Музей мультфільмів відкрився в Москві

На території ВВЦ нещодавно відбулося відкриття Московського музею анімації. Його колекція включає понад 5 тисяч експонатів, які розповідають про історію як вітчизняної, так і зарубіжної мультиплікації.

Експозиція складається з п'яти розділів, три з яких присвячені розвитку мистецтва анімації. У першому залі розповідається про його виникнення. Тут представлені старовинні фотоапарати та кінопроектори, стереоаппарати 1900 року, праксиноскоп, зоотроп, кінокамера для покадрової зйомки, яка прослужила більше 50 років студії "Союзмультфільм" - з її допомогою знімалися мультфільми в 1960-і роки. У цьому ж залі демонструється перший мультиплікаційний фільм Еміля Рейно, прем'єра якого відбулася в паризькому музеї Гревен в 1892 році.

Другий зал присвячений історії вітчизняної мультиплікації. У числі експонатів цього залу - дерев'яні, пластилінові, ганчіркові ляльки з популярних мультиків, а також - обладнане робоче місце Світозара Русакова, творця героїв популярного мультсеріалу "Ну, постривай!", Спортсменів із мультфільмів "Шайбу-шайбу!", "Матч-реванш "і багатьох інших. Ще один зал розповідає про світової анімації і являє таких персонажів, як Людина-павук, Аватар, Міккі-Маус, Дональд Дак.

В інтерактивному залі "Майстерня" кожен може спробувати створити свій власний анімаційний фільм, а мультиплікатори розкажуть про секрети своєї професії. У розділі "Кінозал" можна подивитися і власні роботи, і мультфільми, які стали класикою, пише "Ваше дозвілля".

Музей знаходиться за адресою: ВВЦ, павільйон "Будинок культури" (будова 84а).
08 октября 2010, 13:21





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт