» Отдых » Новости туризма

Росія запропонувала новий проект щодо скасування віз з Європою

    всего 84291 отеля

Росія запропонувала новий проект щодо скасування віз з Європою

Російські політики продовжують наполягати на якнайшвидшій скасування віз між Росією і Євросоюзом: нашими дипломатами був запропонований новий проект розвитку з даного питання. Однак європейське співтовариство продовжує ігнорувати дану ініціативу, готуючи нові відмовки.

Так, за повідомленням видання «Комерсант», в Брюсселі вважають, що перш ніж вимагати від Європи переходу на безвізовий режим, російським властям слід забезпечити у власній країні хоча б подобу тієї свободи пересування, яка вже існує в ЄС, причому як для своїх громадян, так і для іноземців.

Тим не менш, існує ряд і політичних причин, які істотно гальмують процес розгляду даного питання. До них відноситься поширена в ЄС точка зору про те, що візові преференції першими повинні отримати країни пострадянського простору, які прагнуть до зближення з ЄС і входять у програму «Східне партнерство». Дана програма поширюється на Білорусію, Азербайджан, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну і крім підвищеної уваги до них з боку Євросоюзу передбачає виділення фінансової допомоги на реформи. Гарячими прихильниками переважного заохочення саме цієї «проєвропейської» шістки є такі країни, як Польща, Латвія, Литва та Естонія.

Однак, на думку сторонніх експертів, куди більш істотною проблемою для європейців є фактична відсутність у Росії кордонів з південними республіками, і європейські чиновники вкрай побоюються не тільки напливу нелегалів, але і всіх витікаючих звідси наслідків, у вигляді зброї, наркотиків і тероризму.
06 октября 2010, 13:04





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт