» Отдых » Новости туризма

Турист з Волгограда відсудив у приставів 100 тис. рублів

    всего 84291 отеля

Турист з Волгограда відсудив у приставів 100 тис. рублів

У Волгограді був створений прецедент щодо повернення грошових коштів з судових приставів за майбутній тур. Турист, якого не випустили за кордон через неоплаченого штрафу, зміг відсудити 100 тис. рублів компенсації, пише «Комсомольська Правда Волгограда».

Пару туристів з Волгограда, плануючих відправитися в Грецію, затримали при проходженні кордону в столичному Шереметьєво. Як виявилося, Павло Нікіфоров не мав право на виїзд з Росії через борг - турист не сплатив штраф за порушення ПДР у розмірі 2 тис. рублів. В оперативному порядку гроші були заплачені, пристави пообіцяли оперативно зняти заборону, а турфірма - перенести тур. Однак протягом трьох наступних днів дозволу на виїзд так отримано і не було. В результаті тур виявився зірваний і туристи повернулися додому.

По приїзду Павло Нікіфоров звернувся в службу судових приставів, де стало відомо, що деякі документи чиновниками були оформлені неправильно. Через цю плутанину заборону на виїзд з країни так і не був знятий. Потерпілий турист звернувся до суду з вимогою відшкодувати кошти, витрачені на нездійснену поїздку, а також на квиток до Москви, за який було сплачено без малого 18 тисяч рублів.

Справа розглядалася в суді на початку липня, причому суддя створив прецедент - Міністерство фінансів Росії було зобов'язане повернути Волжанин суму, витрачену на путівки. Це рішення було оскаржено відповідачем, але скарга не була задоволена. В результаті турист повинен отримати в якості компенсації 99 тис. 984 рубля.
06 октября 2010, 12:30





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт