» Отдых » Новости туризма

Литва чекає гостей на відпочинок в старовинних сільських садибах

    всего 84291 отеля

Литва чекає гостей на відпочинок в старовинних сільських садибах

Інформаційний центр з туризму Литви в Росії презентував можливості відпочинку в сільських садибах. Мандрівники зможуть повністю поринути в корінній уклад життя селян, а також познайомитися з національними ремеслами: різьбою по дереву, виготовленням кераміки, ковальським справою і ткацтвом.

Такого роду відпочинок набирає популярність і в Росії, і в Європі. У Литві розвиток сільського туризму почалося в 1997 році. Тоді країна мала всього 16 садибами. Сьогодні до послуг туристів - більше 400 комфортних сільських будинків. Постояльці можуть зняти як окрему кімнату, так і повністю всю садибу.

Обов'язковим критерієм для сільської садиби, чиї власники бажають брати участь у туристичній програмі, є більш ніж вікова історія й добре збереглася архітектура, характерна для конкретного регіону Литви. Завдяки цьому гості, що проживають в садибі, максимально занурюються в історичну атмосферу. Крім того, господарі готують їм національні страви за оригінальними рецептами, навчають ремеслам, знайомлять з основами виготовлення олії, хліба, сметани. Відпочинок в садибі - це і риболовля, і лазня, і велосипедні прогулянки по мальовничих куточках Литви.

При цьому не кожен власник старовинної заміської нерухомості може зайнятися туристичним бізнесом: попередньо потрібно пройти курси тривалістю 160 годин. У свою чергу держава стимулює розвиток цього виду туристичного сервісу, виділяючи суми, частково покривають витрати підприємців на устаткування, меблі та інфраструктуру.
01 октября 2010, 09:18





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт