» Отдых » Новости туризма

Норвегія позбудеться своєї найдрібнішої монети

    всего 84291 отеля

Норвегія позбудеться своєї найдрібнішої монети

Сама дрібна монета Норвегії - мідні 50 ері - повинна бути вилучена з обігу. З такою ініціативою виступив Центробанк цієї країни.

Номінал монети становить половину крони і дорівнює приблизно 2,5 рублям, повідомляє Norse. ru. За даними представників банку, до теперішнього часу вже втрачені мільйони дрібних монет, тому що багато людей, отримавши дрібниця, не використовують її. А це, в свою чергу, призводить до того, що банк змушений витрачати мільйони крон щорічно на випуск додаткових монет. Однак вилучення 50 ері з обігу означає, що готівкові платежі будуть округлятися до цілої крони (5 рублів ).

Монету в 50 ері почали карбувати в 1877 році, коли Норвегія вступила в Скандинавський монетний союз і відмовилася від старої грошової одиниці - спесідалера. У сьогоднішньому вигляді монета з'явилася в 1996 році.

Іншим нововведенням Центробанку Норвегії стане вилучення купюри номіналом 1000 крон (5100 рублів ). Це буде зроблено з метою запобігання відмиванню грошей. Разом з тим дати реалізації обох планів поки не повідомляються.
26 сентября 2010, 09:30





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт