» Отдых » Новости туризма

Більше трьох тисяч жителів Перу зазнали нападу скажених мишей-вампірів

    всего 84291 отеля

Більше трьох тисяч жителів Перу зазнали нападу скажених мишей-вампірів

У Перу в регіоні Амасонас біля кордону з Еквадором майже три з половиною тисячі місцевих жителів стали жертвами нападу заражених сказом мишей-вампірів.

У середині серпня повідомлялося про 500 випадках нападу тварин на людей. За даними джерела, четверо з укушених дітей померли від інфекції. До теперішнього часу жертвою сказу став ще одна дитина. Практично всі укушені належать до корінних племен Авахун і Вампіс.

Миші-вампіри, або вампіровие кажани харчуються, прокусивая шкіру і злизуючи кров. Зазвичай джерелом їх прожитку є великі дикі тварини або домашня худоба, однак в окремих випадках, особливо при нестачі їжі, ці летючі миші можуть нападати на людей.

Як вважають фахівці, їх дедалі частіші атаки останнім часом пов'язані з аномально низькою для цієї пори року температурою повітря. Також звучали думки, що вони відбуваються через вирубку амазонських лісів і скорочення природних джерел прожитку.

Осередок епідемії важкодоступний через гори і сельви, що утруднює доставку медикаментів. Тим не менш, спрямовані туди Міністерством охорони здоров'я країни бригади медиків вже прищепили не менше 900 чоловік. Однак багато індіанці відмовляються від вакцинації, що сприяє збільшенню масштабів епідемії.
23 сентября 2010, 17:02





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт