Найдорожчі ресторани Латвії знаходяться в Юрмалі
Латвійська преса провела порівняльний аналіз цін в ресторанах країни. За даними журналістів, найдорожчі страви готують в Юрмалі: тут ціна за порцію може досягати 45 латів (близько 2,5 тисячі рублів).
У першу трійку найдорожчих ресторанів увійшли юрмальського закладу Caviar Club в готелі Baltic Beach і Orrizonte, а також ресторан Ziemeļblāzma в ризькому готелі Islande Hotel, повідомляє DELFI. lv. На ціну блюд впливають вартість інгредієнтів, репутація ресторану, його місце розташування й ім'я шеф-кухаря.
Найдорожчим другою стравою в меню Caviar Club є креветки особливого виду ( gamba ), запечені в часниковому маслі з овочевим жульєном і картопляними чіпсами ( 45 латів ). Друге місце по дорожнечі зайняло страва, що подається в цьому ж закладі: хвіст омара на пару із запеченими в печі яблуками кальвадос і раковим соусом (37 латов/2000 рублів ). На третьому - ноги камчатського краба з часниковим маслом (28 латів/1500 рублів, Orrizonte ).
Крім морепродуктів, високими цінами відрізняються страви з дичини. Стейк з оленини, витриманий в ялівцевому маринаді, з картопляним пюре і глазурованими в червоному вині каштанами та цибулею шалот, в Ziemeļblāzma варто близько 28 латів. Цікаво, що володіє репутацією найдорожчого ризький ресторан Vincents знаходиться порівняно далеко від лідерів. Найвища ціна тут - 21 лат (1100 рублів ).