» Отдых » Новости туризма

Амазонка в Перу рекордно обміліла

    всего 84291 отеля

Амазонка в Перу рекордно обміліла

Рівень води в Амазонці на північному заході Перу впав до рекордно низького за останні 40 років значення. Як повідомляють в метеорологічному бюро країни, причиною став усталений тут незвично довгий період сухої погоди без єдиного дощу.

Щонайменше шість великих торгових судів не можуть підійти до міста Ікітос - найбільшому порту перуанській Амазонії з населенням понад 400 тисяч чоловік, повідомляє BBC News. Рівень води тут опустився до позначки 106 метрів: це на 50 сантиметрів нижче попереднього мінімуму, зафіксованого в 2005 році.

Ікітос, а також ще кілька перуанських міст, розташованих в тропічних лісах Амазонки, не мають сухопутного сполучення з іншою частиною країни, тому дуже сильно залежать від річкового транспорту. Зараз їду і товари першої необхідності в міста доставляють на невеликих човнах, що займає вдвічі більше часу і істотно збільшує вартість вантажів.

За офіційними даними, Амазонка займає друге місце в світі по протяжності, поступаючись Нілу, однак значно перевершує його по площі басейну і обсягом переносимої води. Правда, кілька років тому вчені, застосувавши іншу методику підрахунку, вивели південноамериканську ріку в лідери і по довжині.

Так чи інакше, сезон дощів у регіоні почнеться тільки в наступному місяці, а до тих пір синоптики очікують подальшого падіння рівня річки.
03 сентября 2010, 15:57





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт