» Отдых » Новости туризма

Літня Чехія виправдала очікування туроператорів

    всего 84291 отеля

Літня Чехія виправдала очікування туроператорів

Чеське напрямок оговтується від впливу кризи. Про це говорить не тільки збільшення обсягів продажів поточного літа, яке досягає 30-40%, але і зміна переваг туристів в бік більш дорогих об'єктів розміщення, розповіли кореспонденту інфогруппи «ТУРПРОМ» опитані експерти. До того ж туроператори відзначили один позитивний аспект - авіакомпанії, що працюють по Чехії, не піднімали ціни на авіаквитки в порівнянні з торішнім сезоном, а якщо збільшення і було, то воно виявилося зовсім незначним.

Так, за запевненням Сергія Велікаданова, гендиректора туркомпанії «Аміго-С», нинішній сезон повністю виправдав очікування російського турбізнесу, і приріст по кількості туристів становить близько 30% від обсягів минулого року. Однак показники глибини продажів не були рекордними, і склали близько 3-4 тижнів. «Варто відзначити, що глибина з'явилася ближче до серпня, тобто зараз активно бронюють жовтень, і навіть є заявки на Новий рік», повідомив експерт. У цьому сезоні, за даними співрозмовника, в основному користувалися попитом економ-тури, туристи найбільше запитували готелі рівня 3 *. При цьому дорогих готелів у групових турах практично не було, буквально кілька заявок на місяць. «Вартість перевезення залишилося на рівні минулого року, і, дійсно, приємно, що авіакомпанії виконують взяті на себе зобов'язання і не переглядають цінову політику», - додав пан Велікаданов.

Про ще більш значно збільшенні турпотоку кореспонденту інфогруппи «ТУРПРОМ» повідомили в туркомпанії «Російський Експрес». «Збільшення обсягів у порівнянні з минулим роком склало близько 40%, проте сезон не повною мірою виправдав наших очікувань», - повідомила директор чеського департаменту туркомпанії Тетяна Ларіна. За даними співрозмовника, середня глибина продажів, якщо говорити про лікувальні турах в Чехію, склала близько 3-х тижнів. У теж час, експерт відзначила збільшення попиту на більш дорогі готелі. «Серед тенденцій хотілося б відзначити нормалізацію на напрямку, тобто цього літа підвищеним попитом знову стали користуватися готелі більш високої категорії. Наприклад, зараз у Празі бронюють дорогі 3 *, а на курортах вже воліють 4-5 *. У той час як рік тому туристи в основному бронювали, незалежно від регіону відпочинку, готелі 3 * », - зазначила пані Ларіна.

Більш скромно оцінили результати літа 2010 року в туркомпанії «Веди Тур Груп». «Так, дійсно, ми помітили збільшення турпотоку, і воно вище офіційної статистики, якою володіє посольство Чехії в Москві. За їх даними, збільшення становить 16% », - констатувала Ірина Федіна, гендиректор туркомпанії« Веди тургруп ». Глибина продажів, за спостереженням експерта, на лікувальні тури була трохи вищою, ніж на екскурсійні тури, які зазвичай бронюють за 2 тижні. На попиті також відбилася спека, яка протрималася в московському регіоні практично два місяці. «Було деяке просідання попиту через спеку і, як наслідок, плутанина в роботі консульського відділу. Також помітний перехід попиту з 3 * до 4 *, і, безумовно, варто відзначити збільшення попиту на комбіновані тури Чехія + Австрія, Чехія + Німеччина », - розповіла пані Федина.
27 августа 2010, 12:21





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт