» Отдых » Новости туризма

Кіпр планує оснастити більшість доріг камерами стеження

    всего 84291 отеля

Кіпр планує оснастити більшість доріг камерами стеження

Поїздки по Кіпру на автомобілі стануть більш безпечними: уряд країни розглядає план установки на дорогах камер стеження. В даний час Кіпр, що майже не має автоматизованих систем контролю швидкості на дорогах, є лідером по числу ДТП в Європі.

Однак, як повідомляє "Вісник Кіпру", порушникам правил дорожнього руху турбуватися рано: двадцятимільйонних проект з установки 304 камер буде завершений не раніше 2015 року.

За інформацією з Міністерства юстиції, 227 апаратів планується закріпити стаціонарно на перехрестях і шосе, і ще 27 будуть працювати в мобільному режимі. За допомогою мобільних камер поліція зможе визначати водіїв, що розмовляють під час руху по телефону, а також водіїв, не пристебнутих ременями безпеки, що проїжджають на червоний сигнал світлофора і, звичайно ж, перевищують швидкісний ліміт.

За попередніми оцінками, установка кожної камери займе шість днів і обійдеться в 65 тисяч євро. Тим не менш, дохід від штрафів та економічна вигода від зниження кількості аварій і смертей на дорогах, через кілька років не тільки покриє витрати на проект, але і почне приносити державі прибуток.

У 2006 році на Кіпрі вже була в тестовому режимі запущена система дорожніх камер стеження. Установка 141 камери обійшлася країні в 11,5 млн. євро. Однак через технічні недосконалостей, пов'язаних із зберіганням інформації про порушників, камери не виправдали себе: занадто часто штраф за порушення, зафіксоване камерою спостереження, оспорювався в суді. В результаті, на розгляді в кіпрських судах досі перебуває близько 200 тисяч апеляцій, поданих водіями.
27 августа 2010, 09:07





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт