» Отдых » Новости туризма

Греція пропонує виплачувати туристам по 100 євро компенсації

    всего 84291 отеля

Греція пропонує виплачувати туристам по 100 євро компенсації

Греція запропонувала виплатити компенсації, що не перевищують суму в 100 євро (126 дол. США), туристам, які не змогли виїхати додому через страйки, регулярно паралізуючих країну, що намагається вийти з безпрецедентної боргової кризи.

У вівторок міністр культури Греції виніс на обговорення законопроект, згідно з яким кожному іноземному туристові, змушеному залишатися в країні через неможливість скористатися для від'їзду запланованим видом транспорту, будуть виплачуватися 50 Євро за максимальний термін два дні.

Передбачається, що така грошова сума, якої ледь вистачить на два обіди, покриє витрати на денне розміщення та харчування. Вона буде крайнім заходом в тому випадку, якщо інші учасники, як то туристичні агентства, не зможуть виплатити компенсацію.

У червні Греція пообіцяла заплатити компенсацію туристам після низки страйків і хвиль протесту проти жорстких урядових заходів по боротьбі з кризою, які поставили під загрозу туристичний сезон. Варто відзначити, що туризм вносить близько 17% у ВВП Греції.

Раніше було висунуто понад щедре обіцянку, міністр культури Павлос Геруланос (Pavlos Geroulanos) «гарантував покриття будь-яких додаткових витрат, понесених гостями Греції в результаті страйків або природних лих».

Запропонований закон охоплює природні катаклізми, але не робить жодної згадки про поїздки на внутрішні напрямки, в тому числі популярні у туристів грецькі острови, які також постраждали від страйків. Для схвалення парламентом нового закону можуть піти тижні. Закон покриває тримісячний термін, який закінчується 30 вересня.
26 августа 2010, 17:51





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт