» Отдых » Новости туризма

Московська коптильня скоротила час роботи столичних турагентств

    всего 84291 отеля

Московська коптильня скоротила час роботи столичних турагентств

Вранці у вівторок отруйний дим знову нагнало на московські вулиці. Втім, вдень в столичному регіоні трохи похолодало, а зміг від згарищ частково розсіявся. При цьому, за прогнозами синоптиків, в Центральній Росії температура відчутно знизиться не раніше, ніж через 10 днів, а зміг в московський регіон в найближчі дні ще цілком може повернутися.

В умовах нестерпної спеки і задимленості керівництво багатьох столичних турагентств в кінці минулого тижня вирішило скоротити робочий день для своїх співробітників. Такий щадний режим роботи буде застосовуватися і на цьому тижні, в найбільш важкі з екологічної точки зору дні. Таким чином, турбізнес вирішив частково прислухатися до слів головного санітарного лікаря Геннадія Онищенка, який порадив керівникам приватних компаній вдатися до такого заходу, щоб уникнути негативних наслідків для здоров'я своїх співробітників.

Так, у мережі «Магазин горящих путівок» робочий день був скорочений на 1 годину, а в окремі дні - навіть на 2 години. «Природно, ми кілька разів протягом минулого тижня вживали заходів щодо скорочення робочого дня співробітників у зв'язку з аномальною спекою. До приходу смогу робочий день співробітників був скорочений на 1 годину. А з приходом в мегаполіс диму від лісових і торф'яних пожеж, в залежності від концентрації димової завіси, співробітників відпускали з роботи на 2 години раніше звичайного », - розповів кореспонденту інфогруппи« ТУРПРОМ »Сергій Агафонов, гендиректор« МГП ».

Аналогічно вчинили і в мережі «ВКО-Клуб». «Для тих наших офісів продажів, які розташовуються в бізнес-центрах або в торгових центрах з недостатнім кондиціонуванням, ми кілька разів йшли на скорочення робочого дня через несприятливою обстановкою в місті. При цьому скорочення робочого часу на клієнтах ніяк не відбилося, всім їм була вислана інформація, куди звертатися, якщо виникнуть питання по роботі офісів », - повідомила Світлана Афонова, ко-директор агентської мережі компанії« ВКО клуб ».

Втім, не всі турагентства зважилися на скорочення свого робочого часу. У нашій компанії скорочення робочого дня не проводилося. Працювали в штатному режимі, як і раніше », - повідомив Ігор Голубєв, гендиректор мережі« Турінфо Група-РФР ». Аналогічно вчинили в центральному офісі «Гарячих турів»: «Центральний офіс працював за звичайним графіком, а франчайзингові офіси надходили по-різному, самостійно визначаючи свій графік роботи в цей складний час», - повідомили в офісі «Гарячих».

Нагадаємо, що отруйний дим над столицею висить вже третій тиждень, даючи лише невеликі перепочинку. За даними екологів, гранична концентрація чадного газу в столиці в минулу суботу перевищила гранично допустимий поріг в 6. 5 разів. У понеділок керівник департаменту охорони здоров'я Москви Андрій Сельцовський оприлюднив офіційні дані по смертності в столиці - з початку задимлення цей показник зріс більш ніж удвічі. При цьому синоптики не виключають, що дим над Москвою протримається ще кілька днів, його концентрація буде залежати від напрямку вітру і того, чи пройдуть дощі. Зниження температури на 3-5 градусів з короткочасними дощами та зміною напрямку вітру на південний і південно-західний відбудеться 12-13 серпня.
10 августа 2010, 16:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт