» Отдых » Новости туризма

Македонія тимчасово скасувала візовий режим з Україною

    всего 84291 отеля

Македонія тимчасово скасувала візовий режим з Україною

Македонія вводить на період до 15 жовтня безвізовий режим для короткострокових поїздок громадян України.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України. 5 серпня набуло чинності рішення уряду Республіки Македонія про тимчасове призупинення візового режиму для громадян України.

Згідно з рішенням, громадяни України, які мають намір відвідати Македонію з короткостроковим візитом (до 90 днів), в період до 15 жовтня 2010 можуть в'їжджати в країну за наявності дійсного закордонного паспорта, страхового полісу та необхідної для перебування на території країни грошової суми або підтвердження про отримання фінансового забезпечення з інших джерел.

Це рішення македонської сторони не скасовує необхідності отримання відповідних дозволів та віз громадянами України, які планують перебувати в Македонії після 15 жовтня 2010 або в'їжджати до Македонії з метою здійснення трудової діяльності.

Крім того, 27 серпня 2010 набуває чинності Угода між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Македонії про взаємні поїздки громадян.

Згідно з положеннями Угоди, громадяни держави однієї Сторони, які в'їжджають на територію держави іншої Сторони з метою ділових контактів, здійснення обміну в науково-технічній, освітній, культурній та спортивній сферах або журналістської діяльності, короткострокового перебування з метою навчання та лікування, а також відвідання родичів або знайомих, в'їжджають, виїжджають і перебувають на території держави іншої Сторони без візи до 90 днів протягом 180 днів.

Підставою для в'їзду громадян Республіки Македонія на територію України є оригінал запрошення, оформленого відповідно до чинного законодавства України. Підставою для в'їзду громадян України на територію Республіки Македонія є оригінал запрошення, завіреного відповідним державним органом Республіки Македонія.

Громадяни держави однієї Сторони, які подорожують з метою туризму, в'їжджають, виїжджають і перебувають на території держави іншої Сторони без візи на підставі оригіналу договору про надання туристичної послуги (ваучера) та підтвердження про прийом іноземного туриста від організації, що здійснює туристичну діяльність на території держави іншої Сторони, строком до 30 днів.

Одночасно, враховуючи вищезазначене рішення македонської сторони про тимчасове призупинення візового режиму для громадян України на період до 15 жовтня 2010, положення згаданої Угоди фактично застосовуються македонською стороною до громадян України з 16 жовтня 2010.

Як повідомлялося, раніше безвізовий режим для короткострокових поїздок українців на період туристичного сезону - з 1 квітня до 1 листопада - ввела Хорватія. Також Київ досяг домовленості про скасування візового режиму для короткострокових поїздок з урядом Болгарії, Албанії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини.
10 августа 2010, 11:48





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт