» Отдых » Новости туризма

Ватикан ввів повну заборону на шорти і короткі рукави

    всего 84291 отеля

Ватикан ввів повну заборону на шорти і короткі рукави

Чергові зміни в дрес-код ввів Ватикан, який зажадав від своїх гостей не оголяти коліна і руки. Святий престол не робить різниці між дівчинкою-підлітком, єдине бажання якої - побачити прославлену базиліку, і 80-річної пані, яка приходить за ліками в місцеву аптеку. Головне дотримуватися пристойності в одязі, в іншому випадку швейцарці не пустять вас на «святу землю».

Раніше будь-який бажаючий зайти всередину Собору Святого Петра був зобов'язаний прикрити коліна і руки. Сьогодні це правило поширилося на Ватикан в цілому. Тепер від туристів та громадян міста-держави, що бажають зайти на його територію, потрібно одягатися «по ситуації». Іншими словами, ніяких шортів, а також майок, блуз та іншого верху, який не закриває руку.

Виконуюча виключно церемоніальні функції при Святому Престолі швейцарська гвардія, зустрівши одягненого не за правилами туриста прямо на підступах до Ватикану, перекриє йому шлях у місто-держава. Найменше задоволень з приводу нововведення випробовують самі римляни, звиклі не робити в одязі відмінностей між Ватиканом та Римом і називають нові правила не інакше, як черговим бюрократичним перешкодою.

За повідомленням агентства «ANSA», збентеженим відвідувачам гвардійці нагадали, що ті прийшли Ватикан, де повага до святинь зобов'язує відмовитися від шортів і одягу з короткими рукавами. Хтось йде геть, не обурюючись. Але відвідувачкам, щоб потрапити всередину, як правило, доводиться купувати палантини (шарфи) у сусідньому кіоску.

Правила далеко не всім до душі. Громадяни Риму, особливо літнє населення, йдуть до Ватикану за ліками, які тут коштують менше, ніж у міських аптеках. Буває, що вони тягнуться сюди по спеці через все місто, а на вході отримують відмову. Так, одного разу швейцарці відчитали 80-річну особу, попередивши її, щоб наступного разу вона одяглася «комільфо», а інакше її не пропустять. Не стримавшись, бабуся гнівно поцікавилася тим, яке право має церква диктувати їй, як одягатися, замість того, щоб розібратися з численними скандалами у власному будинку.
10 августа 2010, 10:07





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт