» Отдых » Новости туризма

Менеджер продавала туристам тури, не здійснюючи під них бронею

    всего 84291 отеля

Менеджер продавала туристам тури, не здійснюючи під них бронею

У Білорусії знову інцидент на туристичному ринку з відтінком шахрайства. На цей раз «відзначився» колишній менеджер мінської турфірми «Світ фантазії» - жінка, яка в неробочий час брала гроші з туристів, але от тури їм не бронювала.

Цю історію у фарбах описує білоруський портал tio. by. За словами заступника директора турфірми «Світ фантазій» Ольги Агеєвої, менеджер працювала в компанії за договором підряду з кінця квітня до 9 липня, причому нерідко призначала зустрічі туристам поза робочим часом - мовляв, їм так зручніше. Ключі від офісу у неї були, і вміла співробітниця встигала не тільки поспілкуватися з клієнтами, але і взяти з них гроші. Натомість вона їм видавала не покладені чеки і ваучери, а, наприклад, листи бронювань. Одного разу менеджер просто не вийшла на роботу, а в офіс «Миру фантазій» потягнулися постраждалі, яких збентежені співробітники компанії стали відправляти в ОВС. Вони, до речі, зараз проходять у кримінальній справі (а його порушили за фактом шахрайства) як свідки. Цікаво, що сама підозрювана не затриманий і вже встигла відкрити в столиці Білорусії власну туристичну фірму.

Для Росії подібні випадки теж не рідкість. Як каже Георгій Мохов, гендиректор ЮА «Персона Грата», є три варіанти розвитку подій. У першому з них менеджер напряму працює з клієнтом і сам оформляє йому тур, ніяких документів від туристичної компанії не надаючи. «За ГК особа, яка бере зобов'язання понад своїх повноважень, стає зобов'язаним за ним, і якщо виникнуть претензії, то вимагати компенсацію туристи можуть тільки з менеджера», - говорить юрист. Другий і найбільш частий варіант: менеджер укладає договір з клієнтами від імені туркомпанії, але гроші в касу не вносить. У цьому випадку фірмі доведеться відповідати за дії свого працівника, але надалі вона зможе стягнути з нього збиток. Нарешті, третій сценарій якраз реалізований в Мінську.

«Щоб уникнути неприємних ситуацій, потрібен, як говорив Ленін, контроль і облік, - попереджає Георгій Мохов. - Важливо правильно оформити трудові відносини з працівником і встановити для неї посадові обов'язки, щоб у випадку, коли він «самовільно» продав тур, компанія могла зажадати з нього відшкодування збитків ». Повідомляє ІС "Банко".
09 августа 2010, 00:07





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт