» Отдых » Новости туризма

Монастир XVII століття в Мінську стане готелем

    всего 84291 отеля

Монастир XVII століття в Мінську стане готелем

У Мінську колишній монастир ордену бернардинів перебудують у готель. Про це повідомив Михайло Жих, головний інженер будівельно-експлуатаційного КУП "Мінська спадчіна".

"Комплекс включений в програму розвитку готельної бази в рамках підготовки до чемпіонату світу з хокею 2014 року", - пояснив Михайло Жих. Він додав, що на території комплексу, можливо, буде відкрито музей, експозиція якого розповість про побут ченців.

Монастир - пам'ятник архітектури бароко - був побудований в XVII столітті і був частиною комплексу, що включав також стоїть поруч монастир бернардинок і розташованого в центрі міста, недалеко від ратуші. До кінця XVIII - початку XIX століття він займав цілий квартал між вулицями Великою і Малою Бернардинського, Зибітской і площею Верхнього ринку.

Будівля було конфісковано у церкві в 1864 році за участь віруючих у Січневого повстання (польське національно-визвольне повстання на території царства Польського, сучасних Литви, Білорусії і Правобережної України, в ньому брала участь також деяка частина білорусів і литовців), яке почалося 22 січня 1863 і тривало до пізньої осені 1864 року).

В даний час на території монастиря знаходиться архів науково-технічної документації і архів літератури і мистецтва Білорусії, пише Podroze. onet. pl з посиланням на телеканал "Белсат".
05 августа 2010, 14:41





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт