» Отдых » Новости туризма

Більше ста українських пляжів залишаються непридатними для відпочинку

    всего 84291 отеля

Більше ста українських пляжів залишаються непридатними для відпочинку

Станом на 3 серпня в Україні працювало 799 (88,6%) пляжів - 751 на морському та 48 на річковому узбережжі.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Всього в поточному оздоровчому сезоні має діяти 902 пляжі та рекреаційні зони у Автономній Республіці Крим, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях, м. Севастополі, які мають вихід на морське (847 морських) і річкове (55 річкових) узбережжя, в тому числі і в м. Києві на р.. Дніпро.

Проводиться постійний лабораторний контроль за якістю морської і річкової води. За звітний період досліджено 408 проб води, з них 346 проб морської та 62 - річкової. Найбільша кількість невідповідних проб на цьому тижні приходиться на річкову воду - 8,1% із 62 досліджених проб (морська вода - 2% із 346).

В Автономній Республіці Крим всього нараховується 338 пляжів. Працювало 324 пляжі, решта не відкриті, не мають на даний час дозвільних документів. Залишаються закритими 3 пляжі у с. Рибальське, Малореченському, Сонячногірське в районі м. Алушта (загальноприйняте селищні пляжі. Відхилення від стандарту за звітний період виявлено у 2 пробах морської води з пляжів м. Феодосія, де заборонено купання.

У Донецькій області на цей період працює 18 пляжів, з них 10 - морські, інші залишаються відкритими через оформлення дозвільних документів. Закрито морський громадський пляж у смт Урзуф Першотравневого району. Проведено дослідження 27 проб води (15 - морської та 12 - річкової). Відхилення від стандарту за звітний період виявлено у 3 пробах морської води з пляжів "Готель" Турист "у м. Маріуполі та СРЗ у Приморському районі (вони не відкривалися.

У Запорізькій області з 332 пляжів (316 морських і 16 річкових) за звітний період працював 301 пляж, з них 285 морських. Решта пляжів не відкривалася через непідготовленість до оздоровчого сезону. Відхилення від стандарту за звітний період виявлено у 4 пробах річкової води з рекреаційної зони Комунарського району м. Запоріжжя на р. Дніпро (пляжі "Правий берег" та санаторію "Великий Луг".

У Миколаївській області усього під наглядом держсанепідслужби знаходиться 9 пляжів (6 морських і 3 річкових). За звітний період працювало 7 пляжів, з них 5 морських - Коблево-Рібаківська зона (Коблево-лиман, Коблево-море, Рибаківка, Лугове), м. Очаков на Дніпро-Бузькому лимані. Залишається закритим пляж у м. Первомайську та пляж "Дитячий" в м. Очаків (через невідповідність води стандартам).

В Одеській області з 21-го діючого пляжу за звітний період працюють 19 морських пляжів Одеси і приморських районів. Закрито 2 пляжі: морський пляж - "Чорноморка" в Одесі та 1 річковий пляж у м. Кілії (через незадовільний санітарно-технічний стан облаштування території пляжу).

У Херсонській області під наглядом держсанепідслужби знаходиться 158 пляжів (145 морських і 13 річкових). Працює 110 пляжів (100 морських і 10 річкових), решта не мають дозвільних документів на відкриття.

У Севастополі працюють 8 пляжів (6 пляжів та 2 зони рекреації "Любимівка", "Золотий пляж" у Балаклаві. Досліджено 8 проб морської води. Відхилень від стандарту не виявлено.

У Києві на цей період працюють 12 пляжів і зон відпочинку, розташованих на річці Дніпро, з них 8 пляжів не мають офіційних дозволів на відкриття. Відкрито офіційно 4 пляжі - "Дитячий" у Гідропарку Дніпровського району, "Чорторий" у ПКІВ Дружби народів Деснянського району, "Райдуга" і "Тельбін" на озерах у Дніпровському районі. Досліджено 6 проб річкової води. Відхилень від стандарту не виявлено.
04 августа 2010, 00:34





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт