» Отдых » Новости туризма

Готелі Ізміра опинилися на межі банкрутства

    всего 84291 отеля

Готелі Ізміра опинилися на межі банкрутства

Влада курортного міста Ізмір зважилися на кардинальний крок, який може збанкрутити значну частину готелів регіону. Чиновники підняли комунальні розцінки на воду, причому без малого на 400%. Це підвищення може привести до банкрутства величезної кількості готелів, які надають в основному бюджетне розміщення для численних туристів, вважають місцеві готельєри. Втім, російські експерти впевнені, що банкрутств уникнути вдасться.

Підвищення вартості 1 тонни води для об'єктів розміщення з 2. 4 до 12 лір за літр (!), Місцеві чиновники мотивують тим, що три водосховища, з яких готелі забезпечуються водою, перейшли на баланс мерії. Нові ціни вступили в силу ще 4 місяці тому. У результаті в дуже хиткому фінансовому становищі опинилися відразу три популярних готелю, розраховані в цілому на 3 тис. місць - «Aqua Fantsy Hotel & Aquapark», «Surmeli Hotel & Resort» і «Richmond». Хотельери вже отримали колосальні рахунки за воду. Гендиректор готелю «Surmeli Hotel & Resort» Садунов Альп заявив про те, що за минулі 4 місяці, він отримав рахунків за воду в цілому на суму 435 тис. турецьких лір, що складає близько $ 288 тис. «Ми просто стільки не заробляємо. Я не можу віддати 10% всіх доходів готелю за воду. Перші чотири місяці цього року і так пройшли без прибутку, а якщо ще й цю суму заплатити, то я не знаю, що буде з готелем. Нові ціни нас доб'ють », - цитує пана Садунов Альпа турецьке інформаційне агентство« TourExpi ».

Варто відзначити, що Ізмір популярний у російських туристів саме в силу доступності цін на проживання: вартість проживання в 5 * готелях помітно нижче, ніж в 5 * готелях тієї ж Анталії. Тому на курорт поставлено досить багато чартерів з російських регіонів, а також рейси з України та Білорусії. При цьому на увазі географічного положення сезон на Ізмірському узбережжі дещо коротший, а максимальне завантаження об'єктів зазвичай спостерігається лише в період з початку серпня до середини вересня. Тому рентабельність готелів Ізміра дійсно трохи нижче, ніж готелів Анталії, а різке підвищення комунальних платежів може їх просто «добити».

Однак експерти російського туристичного ринку не поспішають згущувати фарби, вважаючи, що ні про які банкрутствах поки мови бути не може. «Дійсно, готелі дуже сильно залежать від вартості комунальних послуг, а таке істотне їх підвищення дуже негативно відбивається на їхньому бізнесі. Однак очікувати сильного підвищення розцінок на проживання, а тим більше банкрутств самих готелів я не схильний, так як Міністерство з туризму Туреччини неодмінно допоможе хотельери. Принаймні, така практика там поширена », - повідомив кореспонденту інфогруппи« ТУРПРОМ »Геннадій Косарєв, заступник директора туркомпанії« Російський Експрес ».
29 июля 2010, 15:29





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт