» Отдых » Новости туризма

Турфірма програла позов про захист ділової репутації до ВДТРК

    всего 84291 отеля

Турфірма програла позов про захист ділової репутації до ВДТРК

Дев'ятий арбітражний апеляційний суд відхилив позов турфірми «Планета» до ФГУП «ВГТРК» про захист ділової репутації та стягнення компенсації. Тим самим він залишив в силі прийняте рішення арбітражу Москви, повідомляє газета «Нові Вісті».

В арбітражному суді турфірма «Планета» вимагала спростувати інформацію, яка фігурувала в телевізійній передачі «Спеціальний кореспондент» і стягнути з відповідача компенсацію моральної шкоди в розмірі 300,3 млн. рублів. Мова в телесюжеті йшла про те, що гендиректор туркомпанії Віталій Ансеров причетний до організації дитячого секс-туризму. У передачі розповідалося про те, що Віталій Замула був засуджений за розпусні дії щодо неповнолітніх, а після відбуття покарання він змінив колишнє прізвище на Ансерова і відкрив свою турфірму, яка займалася організацією дитячого відпочинку.

Суд першої інстанції встановив, що у зазначеному сюжеті не вживається фірмове найменування позивача і не міститься жодних відомостей, які б дозволити його ідентифікувати. До того ж відомості про особисте життя Ансерова не мають відношення як до його професійної діяльності в якості гендиректора «Планети», так і до діяльності самого позивача. Тому вони не можуть бути розглянуті у справі про захист ділової репутації фірми.

Також в рішенні арбітражного суду йдеться про те, що сюжети ВГТРК «носять авторський характер, являють собою вираження суб'єктивної позиції журналіста», тому в телепрограмах відсутні відомості, які можуть бути кваліфіковані в якості не відповідають дійсності.
29 июля 2010, 14:56





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт